Fogimplantátum: Hogyan pótolhatom elveszített fogaimat a lehető leggyorsabban?

Bizonyított és kíméletes módszer a foghiány helyreállítására: implantátummal és akár a műtét napján felhelyezhető koronával

Mindannyian vágyunk a szép mosolyra, de egyikünk sem szeretne sokáig várni rá!

Szerencsére a modern fogászatoknak nem kell választaniuk a funkció és az esztétikum között, és ideális esetben gyors választ tudnak adni az elveszített fogak problémájára.

A fogimplantátum az egyik legmodernebb fogászati eljárás, amely a prémium gyártók fejlesztéseinek köszönhetően teljes mértékig biztonságos, hiszen 98-99 százalékos sikerességi rátával rendelkezik.

A legújabb módszereknek köszönhetően pedig akár arra is lehetőségünk van, hogy már a fogbeültetés napján elkészítsük a koronát, így Ön kész mosollyal távozhat a rendelőnkből.

Nézze meg videónkat arról, hogyan készítünk végleges pótlást akár a fogimplantátum beültetésének napján:

Miért olyan hatékony a fogimplantátum?

Azért, mert nincs még egy olyan módszer, amivel egy foghiány pótlása ilyen stabilan, esztétikusan és tartósan megoldható.

A fogászati implantátum elterjedése előtt a fogorvosok hídpótlást javasoltak annak, aki elveszítette egy vagy két saját fogát. Ez a módszer ma is hatékony lehet, amennyiben a hiánnyal szomszédos fogak nincsenek ép állapotban: például szuvasak, tömöttek vagy töröttek, hiszen az ilyen rágószerveket nyugodtan lecsiszolhatjuk.

Más a helyzet, ha ezek a szomszédos fogak épek, ekkor ugyanis nem szívesen áldozzuk fel az értékes foganyagot. Ilyen esetben a fogimplantátum sokkal jobb és kíméletesebb módszer, mivel szükségtelenné teszi az ép fogak lecsiszolását.

A fogimplantátum valójában egy bioanyagból készülő műgyökér, amit az elveszített fog gyökerének helyére, közvetlenül az állcsontba ültetünk be, ahol az becsontosodik, és ezt követően képes élethosszig tartó megoldást nyújtani.

Ezért is olyan hatékony a fogimplantátum, hiszen a fájdalommentes beavatkozással Ön olyan pótlást kaphat, ami
• átveszi az elveszített fog funkcióját
• akár élethosszig is kiszolgálhatja a tulajdonosát
• nagyobb stabilitást és biztonságérzetet nyújt
• javítja az életminőséget és a komfortérzetet

A fogimplantátum hosszú távra szól, kiváló esztétikai hatást biztosít, és azzal tökéletesen helyreállítható a rágófunkció.

 

Fogimplantátum + korona: a tökéletes mosoly receptje

A fogimplantátum önmagában csak az alapja az implantációs fogpótlásnak, ami valójában három részből áll:
• az első rész maga a műgyökér, ami a csontba kerül,
• a második a felépítmény, vagyis egy köztes elem,
• a harmadik pedig a látható pótlás, ami lehet korona vagy híd.

fogimplantátum

implantátum – felépítmény – korona

Az implantációs fogpótlás egy precíz állapotfelméréssel kezdődik, amelynek során a fogorvos aprólékosan megtervezi az eljárást. A második lépés maga a fogbeültetés, amikor egy gyors és rutinszerű beavatkozással a helyükre kerülnek a műgyökerek.

Ezt követően egy általában 3-6 hónapig tartó gyógyulási időszak következik, ami leginkább azoknál a pácienseknél szükséges, akiknek csontállománya nem tökéletes, vagy akiknél csontpótlásra volt szükség. Ilyenkor ugyanis időre van szükség, hogy a csont gyógyuljon, és hogy az implantátum becsontosodjon.

 

A végleges pótlás a harmadik lépésben kerül a helyére, vagyis az előzetes felméréstől kezdve akár fél év is eltelhet, amíg egy páciens végre büszkén elmosolyodhat.

A prémiumgyártók fejlesztéseinek köszönhetően azonban létezik egy ennél gyorsabb módszer is: az azonnal terhelhető fogimplantátum eljárása, amelynek köszönhetően biztonságosan kihagyhatunk egy lépést a fentebb elmondott 3-ból.

Hogy miképp? Egyszerűen és kockázatok nélkül:

Foghiány pótlása azonnal terhelhető fogimplantátum által

Az azonnal terhelhető fogimplantátum módszerét azokra az esetekre találták ki, amikor a páciens nem akar sokáig fogatlan lenni, hiszen ezzel a biztonságos és bizonyított eljárással gyorsan elkészíthető a végleges pótlás.

Az életben sokszor és sok minden miatt előfordulhat, hogy Önnek nincs ideje és kedve arra várni, amíg a kész korona végül hosszú hónapok múlva a helyére kerül. Szinte bármi megtörténhet, ami gyors, de kockázatmentes módszert, és ideiglenes helyett végleges megoldást követel:
• Vészesen közeledik az esküvő vagy az álomnyaralás időpontja
• A diplomaosztón szép és hiánytalan fogazattal szeretne mosolyogni
• A családi karácsony nem szólhat arról, hogy Ön nem élvezi ki az ízeket, és hogy az ideiglenes megoldás miatt képtelen jól érezni magát

Az azonnal terhelhető fogbeültetésnek szigorú feltételei vannak, és a beavatkozáshoz általánosan jó egészségi állapot, megfelelő szájhigiénia és kifogástalan csontállomány szükséges. Csak ezekkel garantálható, hogy beültetett műgyökér stabilan a helyén marad, és arra hogy biztonságosan rácsavarozható a végleges pótlás.

Az állapotfelmérés során 3D CT-felvételt készítünk, amivel pontosan megtervezhetővé válik a beavatkozás. Amennyiben a módszer kockázatok nélkül elvégezhető, akkor a kijelölt napon, egy ülésben beültetjük a fogimplantátumot, majd megbizonyosodunk arról, hogy az elég stabilan áll-e a helyén. Ha igen, akkor rákerülhet a végleges pótlás, és a páciens kész mosollyal távozhat a rendelőből.

Az eljárás különösen nagy pontosságot és szakértelmet igényel, amelynek precíz hátterét a Schulze fogtechnikai laboratóriummal és az implantátumrendszert gyártó céggel közösen biztosítjuk. Ez a szoros munkakapcsolat létfontosságú a végső siker érdekében.

 

Az azonnal terhelhető fogimplantátum ideális megoldás frontfogakhoz és kisőrlőkhöz, és a módszer hamar a páciensek egyik kedvencévé vált, hiszen az esztétikai helyreállításhoz ilyenkor valóban nem kell sok idő.

<videó: páciensvélemény 1> feltöltés alatt

Miért kell pótolni az elveszített fogakat?

Fogazatunk egyensúlya már egyetlen fog elveszítése után is felborulhat, és ha sokáig halogatjuk a pótlás elkészítését, akkor annak súlyos következményei is lehetnek.

Kezdetben a hiánnyal szomszédos fogak bedőlnek az üres térbe, a vele szemben állók pedig kiemelkednek a helyükről. Mire ezt észreveszi a páciens, addigra általában már késő, hiszen az érintett fogak ágya meggyengül, és a rágószervek mozgathatóvá válnak. De mi ennek az oka?

Képzelje el a következőt: az őrlőfogak területére négyzetcentiméterenként 40 kilogrammos nyomás nehezedik. Ijesztő belegondolni, hogy mi történik akkor, ha ez a rágónyomás, amit ép fogaink normális esetben elviselnek, egy bedőlt, meggyengült fogággyal rendelkező fogra hatnak.
Elég egyetlen foghiányt elhanyagolni, és később már 3-4 pótlásáról kell gondoskodnia.

Az azonnal terhelhető fogimplantátum az egyik legkorszerűbb megoldás egy foghiány pótlására, hiszen gyors választ ad a problémára, miközben biztonságos, kockázatmentes és tartós.

  • Válassza Ön is ezt az eljárást, és élvezze az életet büszke, erős mosollyal.