Dr. Makausz blog

A nyulak 97 %-nak mélyharapása van és fogszabályozóra lenne szüksége.

Csaknem minden nyúlnak mélyharapása van. Erre az eredményre jutott egy hannoveri tudományos kutatás. E szerint, minden nyúlnak, beleértve a húsvéti nyuszit is, fogszabályozásra lenne szüksége.

“Az eredményeink oly nyilvánvalóak, mint amennyire megrázóak.” erősítette meg a kutatás vezetője, dr. Karl Benninger. ” Nincs még egy állatfaj, amelynél a nyúlfogak olyan elterjedtek lennének, mint a nyulak körében.”

Nem csak attól kell tartani, hogy az említett állatokat az iskolában fogaik rendezetlensége miatt kigúnyolják, hanem fokozott rizikó áll fenn a fogszuvasodás illetve az eséskor bekövetkező sérülések tekintetében is.

Ezért különösen fontos, hogy a nyulak és kis nyuszik fiatal korukban legalább 18 hónapon át fogszabályozó készüléket viseljenek. Nyilvánvaló, hogy fennáll annak veszélye, hogy ezen időszakban esetleg csúfolják őket, azonban ezután gyönyörű szabályos fogsoruk lesz. – mondja Benninger doktor. Ez nagyon fontos az önbizalmuk szempontjából is.

És valóban, az eredmények önmagukért beszélnek: ez a nyuszi már túl van a fogszabályozó kezelésen és a közmondásos gyávaságának nyoma sincs.

BOLDOG HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

(forrás: der Postillon)

Ezeket a cikkeket is olvassa el

Happy man brushing teeth

10 szájápolási tévhit

1. szájápolási tévhit: A rágózás helyettesíti a fogmosást Hamis! A rágózás semmi esetre sem helyettesíti a fogak fogkefével és fogköztisztítóval való ápolását. Sokkal inkább egy

TOVÁBB A CIKKRE!

A cikk szerzőjéről

Dr. Makausz Gyula

1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán.
1999-ben fog-és szájbetegségek szakvizsgát tettem.
2008-ban konzerváló fogászat és fogpótlástan szakvizsgát tettem.

Édesapám pályafutásomat, szemléletemet meghatározó példaképem. Sokat jelent szakmai téren, hogy mellette dolgozva sajátíthattam el a fogászat azon elméleti és főleg gyakorlati mesterfogásait, melyeket máshol nem tanítanak.

1997-től közösen működtetjük az édesapám által alapított magánrendelőnket, melyet ekkor úgy építettünk át, hogy a rendelő mindkettőnk munkáját nagyvonalúan szolgálja ki.

Fő törekvésem, hogy magas szintű, mindenre kiterjedő fogászati ellátást nyújtsunk, a teljesség igényével. Érdeklődési területem az esztétikai fogászat és a fogpótlások.

„Az a megnyugtató a szakrendelőben, hogy megoldást kínálnak, nem a problémát hajtogatják”

Csak egy kattintásra van problémája megoldásától

Pácienseink véleménye

Szabó Judit

Szabó Judit

Egy fog pótlása azonnal

Választhattam hogy egy hármas hidat építünk, de azt nem szerettem volna mert ép fogat is érintett volna. Akkor mondta Gyula az implantátum lehetőséget, a rendelőben részletesen megmutatta hogy mire számíthatok, elmesélt mindent. Nagyon tetszett hogy megcsinálták az implantátumot és utána már egyből fog is volt rajta.

Énekes Miklós

Énekes Miklós

Fogpótlás

Egy barátom adta meg és ajánlotta a doktor úr címét, és hála istennek hittem neki és eljöttem. Már az első kezelésnél éreztem a precizitást, tudást és törődést, minden pillanatban tudtam hogy mit csinál és miért. A régi félelmek átalakultak teljes bizalommá, és a végeredmény egy egészséges csodás fogsor volt és vele együtt a boldogság.

Csák Mónika

Csák Mónika

Implantáció

Mindig problémásak voltak a fogaim, az egyik fogam hosszában elrepedt és ki kellett húzni. Már állandó vendég vagyok, számomra a bizalom az első, és én a doktor úrban maximálisan megbízom. Alaposan megvizsgál és mindenről tájékoztat, úgy hogy egy civil is megérti milyen beavatkozások lehetségesek.

Blog feliratkozás

Nem szeretne lemaradni a következő bejegyzésről? Iratkozzon fel blog értesítő hírlevelünkre!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email