Tavaszi nagytakarítás a szájban

Posted by:

TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS A SZÁJBAN

 

Lassan véget ér a tavasz, megvolt már az idei tavaszi nagytakarítás? Talán többen már megkönnyebbülve gondolnak vissza, a függönyök és az ablakok tisztítására, a könyvespolc portalanítására, a téli ruhák elrakására és a múlt évben feleslegesen felhalmozott dolgok lomtalanítására. De vajon a szájában is megtörtént már az idei tavaszi nagytakarítás?

 

Ebben a cikkben fogadjanak szeretettel néhány jótanácsot, hogy a szájáról se feledkezzen meg senki.

∗∗∗

Ellenőrizze a fürdőszobában a fogápolási eszközeit. Ha régi, kopott fogkefét talál, melynek sörtéi kifelé állnak, ...

Tovább olvasom →
0

A nyulak 97 %-nak mélyharapása van és fogszabályozóra lenne szüksége.

Posted by:

Csaknem minden nyúlnak mélyharapása van. Erre az eredményre jutott egy hannoveri tudományos kutatás. E szerint, minden nyúlnak, beleértve a húsvéti nyuszit is, fogszabályozásra lenne szüksége.

“Az eredményeink oly nyilvánvalóak, mint amennyire megrázóak.” erősítette meg a kutatás vezetője, dr. Karl Benninger. ” Nincs még egy állatfaj, amelynél a nyúlfogak olyan elterjedtek lennének, mint a nyulak körében.”

Nem csak attól kell tartani, hogy az említett állatokat az iskolában fogaik rendezetlensége miatt kigúnyolják, hanem fokozott rizikó áll fenn a fogszuvasodás illetve az eséskor bekövetkező sérülések ...

Tovább olvasom →
0

Tinédzser fogszabályozás

Posted by:

Tinédzser fogszabályozás

 

“Végre kiesett az összes tejfog, most már eljöttünk fogszabályozásra.”

Fogszabályozó fogorvosként gyakran találkozunk ezzel a mondattal az első konzultáció alkalmával. Sajnos a mai napig széles körben elterjedt gondolat, hogy a fogszabályozó kezeléssel várni kell a tejfogak elvesztéséig és/vagy az összes maradó fog előtöréséig. Ez azonban téves megközelítés, ugyanis számos olyan fogazati, csontozati állapot létezik, aminek a kezelését már tejfogazati stádiumban el lehet, vagy el kell kezdeni.

Tinédzser fogszabályozás előnyei

Szerencsére azonban azoknak sem kell lemondani az ...
Tovább olvasom →
0

Arany fogszabályozó

Posted by:

Hozzánk már megérkezett a legújabb trend!

Arany fogszabályozó

 

Nem csupán egy gyönyörű mosolyt varázsoló szerkezet, hanem a legszembetűnőbb ékszer, amit csak viselhetsz! Nem mellesleg a legpraktikusabb is!

Az arany fogszabályozó előnyei:

 

 

Jöjjön el fogszabályozás konzultációra!

Tovább olvasom →
0

10 tévhit a fogszabályozásról

Posted by:

10 tévhit a fogszabályozásról

Azt tapasztaljuk, hogy nagyon sok a tévhit a fogszabályozásról. Az alábbiakban összeszedtünk a leggyakrabban előforduló tévhiteket, melyeket ezúton cáfolunk meg.

  1. A fogszabályozó kezelést csak teljes maradó fogazat mellett lehet elkezdeni.

TÉVES. Amint kinőttek a tejfogak már el lehet kezdeni a korai fogszabályzó kezelést, hiszen sok elváltozás nem csak a fogakat, hanem az állcsontokat is érintheti. Ilyenkor az időben elkezdett funkciós terápiával évekig tartó tinédzser kori fogszabályozást lehet megelőzni.

  1. A rögzített fogszabályozó alatt szuvasodnak a fogak.

TÉVES. A rögzített ...

Tovább olvasom →
0

Láthatatlan fogszabályozás

Posted by:

Minden, amit a láthatatlan fogszabályozásról tudni érdemes

A láthatatlan fogszabályozás története

A rögzített készülékekkel történő fogszabályozásnak egy elegáns és kényelmes alternatívája lehet az úgynevezett láthatatlan fogszabályozás. Ez nem jelent mást, mint kivehető, víztiszta, átlátszó mélyhúzott sínekkel történő fogmozgatást.

Hosszas kutatómunka után az első igazán sikeres készülékcsaládot, az Invisalign rendszert az Align Technology mutatta be 1997-ben, ami aztán 1999-ben vált először széles körben elérhetővé a fogorvosok számára. Azóta több cég és kutatócsoport is sikeresen fejlesztette ki saját rendszerét, így ma már ...

Tovább olvasom →
0

Felnőtt fogszabályozás sajátosságai

Posted by:

A felnőtt fogszabályozás sajátosságai

A felnőtt fogszabályozás sajátosságaival mind a pácienseknek, mind a kezelést végző orvosnak tisztában kell lennie, hiszen sokkal több szempontot kell figyelembe venni, mint gyermekkorban.

Számításba kell venni a korlátokat, a megoldható problémák körét és azt, hogy felnőttkorban a csontozat érettsége miatt minden fogszabályozási folyamat lassabban megy végbe. Sajnos kénytelenek vagyunk elfogadni a tényt, hogy a felnőttkor beköszöntével már nem minden eltérés orvosolható konzervatív úton. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy elmulasztott gyermekkori fogszabályozás ...

Tovább olvasom →
0

Fogszabályozó tisztítása

Posted by:

Tökéletes szájhigiénia rögzített fogszabályozó viselése mellett

A rögzített fogszabályozó készülékek térhódításának köszönhetően egyre több páciens ismerkedik meg testközelből is ezzel a modern kezelési lehetőséggel. Az eszközpaletta bővülésének és a felhasznált anyagok sokszínűségének köszönhetően már nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek körében is egyre többen választják ezt a készülék családot. A jól megszokott fém fogszabályozók mellett ugyanis már választható kerámiából, műanyagból, vagy akár zafír kristályból készült “láthatatlan” bracket (a fogakra ragasztott zár) készlet is. Ennek megfelelően a funkció mellett már az ...

Tovább olvasom →
0

Mikor vigyük gyermekünket fogszabályozásra?

Posted by:

Mikor vigyük gyermekünket fogszabályozásra?

„Minél előbb, annál jobb” a kulcsmondat a gyermekkori fogszabályozással kapcsolatosan. Sokan tévesen úgy gondolják, hogy majd ha kijött a gyermek összes maradó foga, elég akkor elkezdeni a fogszabályozást. Természetesen ez is egy lehetőség, hisz felnőtteknek is vannak nagyon hatékony terápiák. Azonban a korai, még a tejfogak elvesztése előtti stádiumban elkezdett fogszabályozás, sokkal gyorsabb és eredményesebb.

  • Hány éves kortól ajánlott a fogszabályozás gyerekeknek?

Fogszabályozási ellenőrzésekre, esetleges terápiára már nem sokkal a tejfogak előtörése után is szükség lehet, így akár már ...

Tovább olvasom →
0

Az implantáció története a kezdetektől a mai élethosszig tartó implantátumig

Posted by:

A szép fogak igénye egyidős az emberiséggel. A sugárzó mosoly minden időben az egészséget, az életerőt, a sikert és az energiát jelképezte. Gyönyörűen mosolyogni azonban csak teljes, egészséges fogsorral lehet. Az esztétika és a funkcionalitás egyformán fontos szerepet tölt be.

A kezdetek kezdetén

Az emberiség történetében a kezdetek óta vágy, hogy a hiányzó, tönkrement fogakat valahogy pótolják. Már évezredekkel előttünk is megpróbálták a fogat, rögtön annak elvesztése után, több-kevesebb sikerrel helyettesíteni. Minden elgondolható anyagot felhasználtak ehhez, de leginkább csontot, fát és elefántcsontot. ...

Tovább olvasom →
0
Page 1 of 3 123