Tinédzser fogszabályozás

Posted by:

Tinédzser fogszabályozás

 

“Végre kiesett az összes tejfog, most már eljöttünk fogszabályozásra.”

Fogszabályozó fogorvosként gyakran találkozunk ezzel a mondattal az első konzultáció alkalmával. Sajnos a mai napig széles körben elterjedt gondolat, hogy a fogszabályozó kezeléssel várni kell a tejfogak elvesztéséig és/vagy az összes maradó fog előtöréséig. Ez azonban téves megközelítés, ugyanis számos olyan fogazati, csontozati állapot létezik, aminek a kezelését már tejfogazati stádiumban el lehet, vagy el kell kezdeni.

Tinédzser fogszabályozás előnyei

Szerencsére azonban azoknak sem kell lemondani az ...
Tovább olvasom →
0

Arany fogszabályozó

Posted by:

Hozzánk már megérkezett a legújabb trend!

Arany fogszabályozó

 

Nem csupán egy gyönyörű mosolyt varázsoló szerkezet, hanem a legszembetűnőbb ékszer, amit csak viselhetsz! Nem mellesleg a legpraktikusabb is!

Az arany fogszabályozó előnyei:

 

 

Dr. Péntek Balázs, fogszabályozás szakorvos

 

 

 

 

Tovább olvasom →
0

10 tévhit a fogszabályozásról

Posted by:

10 tévhit a fogszabályozásról

Azt tapasztaljuk, hogy nagyon sok a tévhit a fogszabályozásról. Az alábbiakban összeszedtünk a leggyakrabban előforduló tévhiteket, melyeket Dr. Péntek Balázs fogszabályozás szakorvos cáfol meg.

  1. A fogszabályozó kezelést csak teljes maradó fogazat mellett lehet elkezdeni.

TÉVES. Amint kinőttek a tejfogak már el lehet kezdeni a korai fogszabályzó kezelést, hiszen sok elváltozás nem csak a fogakat, hanem az állcsontokat is érintheti. Ilyenkor az időben elkezdett funkciós terápiával évekig tartó tinédzser kori fogszabályozást lehet megelőzni.

  1. A rögzített fogszabályozó ...

Tovább olvasom →
0

Láthatatlan fogszabályozás

Posted by:

A láthatatlan fogszabályozás története

A rögzített készülékekkel történő fogszabályozásnak egy elegáns és kényelmes alternatívája lehet az úgynevezett láthatatlan fogszabályozás. Ez nem jelent mást, mint kivehető, víztiszta, átlátszó mélyhúzott sínekkel történő fogmozgatást.

Hosszas kutatómunka után az első igazán sikeres készülékcsaládot, az Invisalign rendszert az Align Technology mutatta be 1997-ben, ami aztán 1999-ben vált először széles körben elérhetővé a fogorvosok számára. Azóta több cég és kutatócsoport is sikeresen fejlesztette ki saját rendszerét, így ma már többféle megoldás közül válogathatunk.

Víztiszta megjelenése és ...

Tovább olvasom →
0

Felnőtt fogszabályozás sajátosságai

Posted by:

A felnőtt fogszabályozás sajátosságai

A felnőtt fogszabályozás sajátosságaival mind a pácienseknek, mind a kezelést végző orvosnak tisztában kell lennie, hiszen sokkal több szempontot kell figyelembe venni, mint gyermekkorban.

Számításba kell venni a korlátokat, a megoldható problémák körét és azt, hogy felnőttkorban a csontozat érettsége miatt minden fogszabályozási folyamat lassabban megy végbe. Sajnos kénytelenek vagyunk elfogadni a tényt, hogy a felnőttkor beköszöntével már nem minden eltérés orvosolható konzervatív úton. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy elmulasztott gyermekkori fogszabályozás ...

Tovább olvasom →
0

Fogszabályozó tisztítása

Posted by:

Tökéletes szájhigiénia rögzített fogszabályozó viselése mellett

A rögzített fogszabályozó készülékek térhódításának köszönhetően egyre több páciens ismerkedik meg testközelből is ezzel a modern kezelési lehetőséggel. Az eszközpaletta bővülésének és a felhasznált anyagok sokszínűségének köszönhetően már nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek körében is egyre többen választják ezt a készülék családot. A jól megszokott fém fogszabályozók mellett ugyanis már választható kerámiából, műanyagból, vagy akár zafír kristályból készült “láthatatlan” bracket (a fogakra ragasztott zár) készlet is. Ennek megfelelően a funkció mellett már az ...

Tovább olvasom →
0

Mikor vigyük gyermekünket fogszabályozásra?

Posted by:

Mikor vigyük gyermekünket fogszabályozásra?

„Minél előbb, annál jobb” a kulcsmondat a gyermekkori fogszabályozással kapcsolatosan. Sokan tévesen úgy gondolják, hogy majd ha kijött a gyermek összes maradó foga, elég akkor elkezdeni a fogszabályozást. Természetesen ez is egy lehetőség, hisz felnőtteknek is vannak nagyon hatékony terápiák. Azonban a korai, még a tejfogak elvesztése előtti stádiumban elkezdett fogszabályozás, sokkal gyorsabb és eredményesebb.

Dr. Péntek Balázs fogszabályozás szakorvos válaszol kérdéseinkre.

  • Hány éves kortól ajánlott a fogszabályozás gyerekeknek?

Fogszabályozási ellenőrzésekre, esetleges terápiára már nem sokkal a tejfogak előtörése után ...

Tovább olvasom →
0

Az implantáció története a kezdetektől a mai élethosszig tartó implantátumig

Posted by:

A szép fogak igénye egyidős az emberiséggel. A sugárzó mosoly minden időben az egészséget, az életerőt, a sikert és az energiát jelképezte. Gyönyörűen mosolyogni azonban csak teljes, egészséges fogsorral lehet. Az esztétika és a funkcionalitás egyformán fontos szerepet tölt be.

A kezdetek kezdetén

Az emberiség történetében a kezdetek óta vágy, hogy a hiányzó, tönkrement fogakat valahogy pótolják. Már évezredekkel előttünk is megpróbálták a fogat, rögtön annak elvesztése után, több-kevesebb sikerrel helyettesíteni. Minden elgondolható anyagot felhasználtak ehhez, de leginkább csontot, fát és elefántcsontot. ...

Tovább olvasom →
0

Ínygyulladás teszt

Posted by:

Mennyire egészséges az ínye? Fenyegeti Önt a fogágybetegség?

Az ínybetegség és a fogágybetegség ma az egyik leggyakoribb népbetegség. Magyarországon a felnőtt lakosság 80-90%-a érintett. A betegséget sokan elhanyagolják, pedig a kezeletlen ínybetegségnek szerteágazó és nagyon súlyos következményei lehetnek. A jó hír, hogy a legtöbb esetben, fogorvosi segítséggel gyorsan és hatékonyan orvosolható.

Válaszoljon az alábbi 7 kérdésre igennel vagy nemmel, majd számolja meg az igenek számát.

  1. Sötétpiros vagy ...

Tovább olvasom →
0

Gyerek szájápolás, elektromos fogkefe gyereknek

Posted by:

Mire figyeljünk a gyerekek fogápolásánál, használjon-e a gyerek elektromos fogkefét?

Sokan úgy gondolják, hogy a tejfogak ápolása nem fontos, hiszen azok úgyis lecserélődnek majd. Ez nem így van! A tejfogak megőrzése nagyon is fontos, hisz a tejfogak megalapozzák a maradó fogak jövőjét. Emellett a tejfogak jó lehetőséget kínálnak arra is, hogy rajtuk megtanulja a gyerek a helyes szájápolást is, hogy a végleges fogainak egészségét akár egy életen át meg tudja őrizni.

Ennek alappillére a helyes fogmosás. Ennek a fogmosásnak három fokozata van, ...

Tovább olvasom →
0
Page 1 of 3 123