Fogimplantátum: Hogyan pótolhatom elveszített fogamat a leggyorsabban?

Implantátum+Korona egyszerre, egyidőben!

Bizonyított és kíméletes módszer egy fog pótlása: fogimplantátummal és azonnal felhelyezhető koronával

Mindannyian vágyunk a szép mosolyra, de egyikünk sem szeretne sokáig várni rá!

Szerencsére a modern fogászatoknak nem kell választaniuk a funkció és az esztétikum között, és ideális esetben gyors választ tudunk adni az elveszített fogak problémájára.
A fogimplantátum az egyik legmodernebb és napjaink leginnovatívabb fogászati eljárása, amely a prémium gyártók fejlesztéseinek köszönhetően teljes mértékig biztonságos, hiszen 98-99 százalékos sikerességi rátával rendelkezik.

Miért különleges ez a módszer?

A módszer újdonsága abban áll, hogy digitálisan nem csak azt tervezzük meg, hogy hová szeretnénk beültetni az implantátumot, hanem a rá készítendő egyedi koronát is. Mindent megtervezünk és el is készítünk előre, hogy az implantációval egyidőben, az alkotóelemeket precízen összeszerelve egy valósághű „fogat” adhassunk át. Készítünk egy sablont, aminek a segítségével az implantátum pontosan oda kerül, ahová terveztük. Ennek köszönhetően a digitális tervre előre el tudjuk készíteni a koronát is, hiszen rendelőnk már közel két éve digitálisan tervezi a fogpótlásokat is. Mindezt néhány mikron pontossággal vállaljuk.

Milyen esetekben alkalmazható az implantátumra azonnali fogpótlás?

Fontos hangsúlyozni, hogy ez az eljárás egy fog pótlása esetén, egy implantátumra egy korona felhelyezésével alkalmazható. A rágófogak esetén ritkán alkalmazzuk, inkább a front és a kisörlő fogak régióiban van jelentősége az azonnal terhelhető implantációnak, elsősorban esztétikai okokból, amikor a páciens minél rövidebb ideig szeretne foghiánnyal lenni.

Az implantátumra azonnali fogpótlás feltételei:

– tökéletes csontozat

– tökéletes szájhigiénia

– ép szomszédos fogak

– jó egészségi állapot

Az implantátumra azonnali fogpótlás lépései:

 • CBCT készítése és fogszín megállapítása
 • A következő alkalommal egyszerre, egy ülésben, fájdalommentesen szájba kerül a kiválasztott implantátum, az egyedileg megformázott felépítmény, és a tökéletesen esztétikus ideiglenes korona.

Miért olyan hatékony a fogimplantátum?

Azért, mert nincs még egy olyan módszer, amivel egy fog pótlása ilyen stabilan, esztétikusan és tartósan megoldható.

Fogimplantátum + BioHPP felépítmény + korona: a tökéletes mosoly receptje

A fogimplantátum valójában egy bioanyagból készülő műgyökér, amit az elveszített fog gyökerének helyére, közvetlenül az állcsontba ültetünk be, ahol az becsontosodik, és ezt követően képes élethosszig tartó megoldást nyújtani.

Ezért is olyan hatékony a fogimplantátum, hiszen a fájdalommentes beavatkozással Ön olyan pótlást kaphat, ami

 • átveszi az elveszített fog funkcióját
 • akár élethosszig is kiszolgálhatja a tulajdonosát
  fogimplantátum

  implantátum – felépítmény – korona

 • nagyobb stabilitást és biztonságérzetet nyújt
 • javítja az életminőséget és a komfortérzetet

A fogimplantátum hosszú távra szól, kiváló esztétikai hatást biztosít, és azzal tökéletesen helyreállítható a rágófunkció.

A fogimplantátum önmagában csak az alapja az implantációs fogpótlásnak, ami valójában három részből áll:

 • az első rész maga a műgyökér, ami a csontba kerül, valójában ezt hívjuk implantátumnak,
 • a második a felépítmény, vagyis egy köztes elem a csontban lévő implantátum, és a szabadban látható korona között a foghúsban,
 • a harmadik pedig a látható pótlás, a korona.

Az implantátum anyaga

Az implantátum legtöbbször titánból van, melyet a csont nagyon szeret, körülötte tökéletesen gyógyul, szervül.

Felépítmény különleges BioHPP anyagból

A foghús a titánra nem nő rá. Legjobb esetben körbe öleli azt, mint egy befőttes gumi az üveget.

Különleges újítás a BioHPP-ből készült felépítmény, melyet a foghús nagyon szeret, rá nő, és olyan zárást ad, mint amilyen a természetes fog körül is van. Ebből adódik, hogy egy esetleges enyhe fogíny gyulladás, nem okoz rögtön implantátum körüli gyulladást, ami egyébként az implantátum kilökődésének oka lehet.

Az eljárás további különlegessége hogy a BioHPP felépítménynek köszönhetően igazi fogérzetet ad ez az implantációs megoldás.

 

A Korona anyaga

Az azonnal felhelyezett korona anyaga PMMA, melynek nagy előnye, hogy rugalmasabb így a rágáskor keletkező csattanásokat tompítva közvetíti a kerámiákhoz képest. Ez az első 3 hónapban különösen fontos, később bármely szokásosan használt koronára cserélhető.

 

Miben különbözik az azonnali fogpótlásos implantáció a hagyományos implantációs eljárástól?

Mindkét esetben az implantációs fogpótlás egy precíz állapotfelméréssel kezdődik, amelynek során aprólékosan megtervezzük az eljárást.

A második lépés maga a fogbeültetés, amikor egy gyors és rutinszerű beavatkozással a helyére kerül a műgyökér. Az azonnali implantációs beavatkozás annyiban különbözik a hagyományostól, hogy nem szabad kézzel, hanem egy extrém precíz behelyezősablon segítségével kerül be az implantátum, mivel ebben az esetben alapvető, hogy néhány mikron pontosan oda kerüljön az implantátum, ahová terveztük, hiszen csak így illik rá a már előre elkészített fogpótlás, a korona. Ez esetben a páciens tökéletes esztétikus pótlással távozik. Az eljárás a második találkozással be is fejeződött.

Hagyományos implantációs eljárást követően egy általában 3-6 hónapig tartó gyógyulási időszak következik, ami például azoknál a pácienseknél feltétlenül szükséges, akiknek csontállománya nem tökéletes, vagy akiknél csontpótlásra volt szükség. Ilyenkor ugyanis időre van szükség, hogy a csont gyógyuljon, és hogy az implantátum becsontosodjon.

A gyógyulási időszakot követően az implantátumot feltárjuk, ún. gyógyulási csavar kerül bele, és 8-10 nap múlva megkezdődhet a fogpótlás elkészítése, mely körülbelül egy hetet vesz igénybe. Lenyomatvétel után készül el a végleges pótlás, melyet néhány próba után beragasztunk vagy becsavarozunk.

 

Hogyan pótolták eddig a hiányzó fogakat?

A fogászati implantátum elterjedése előtt a fogorvosok hídpótlást javasoltak annak, akinek egy fog pótlása volt a célja. Ez a módszer ma is hatékony lehet, amennyiben a hiánnyal szomszédos fogak nincsenek ép állapotban: például szuvasak, tömöttek vagy töröttek, hiszen az ilyen rágószerveket nyugodtan lecsiszolhatjuk.

Más a helyzet, ha ezek a szomszédos fogak épek, ekkor ugyanis nem szívesen áldozzuk fel az értékes foganyagot. Ilyen esetben a fogimplantátum sokkal jobb és kíméletesebb módszer, mivel szükségtelenné teszi az ép fogak lecsiszolását.

 

Miért kell pótolni az elveszített fogakat?

Fogazatunk egyensúlya már egyetlen fog elveszítése után is felborulhat, és ha sokáig halogatjuk a pótlás elkészítését, akkor annak súlyos következményei is lehetnek.

Kezdetben a hiánnyal szomszédos fogak bedőlnek az üres térbe, a vele szemben állók pedig kiemelkednek a helyükről. Mire ezt észreveszi a páciens, addigra általában már késő, hiszen az érintett fogak ágya meggyengül, és a rágószervek mozgathatóvá válnak. De mi ennek az oka?

Képzelje el a következőt: az őrlőfogak területére négyzetcentiméterenként 40 kilogrammos nyomás nehezedik. Ijesztő belegondolni, hogy mi történik akkor, ha ez a rágónyomás, amit ép fogaink normális esetben elviselnek, egy bedőlt, meggyengült fogággyal rendelkező fogra hatnak.

Elég egyetlen foghiányt elhanyagolni, és később már 3-4 fog pótlásáról kell gondoskodnia.

Az azonnal terhelhető fogimplantátum az egyik legkorszerűbb megoldás egy fog pótlása esetén, hiszen gyors választ ad a problémára, miközben biztonságos, kockázatmentes és tartós.

Páciensvélemény egy fog pótlása implantátumra azonnal:

 

 • Válassza Ön is ezt az eljárást, és élvezze az életet büszke, erős mosollyal.