Fogimplantátum: Hogyan pótolhatom elveszített fogamat a leggyorsabban?

Bizonyított és kíméletes módszer egy fog pótlása: fogimplantátummal és azonnal felhelyezhető koronával

Mindannyian vágyunk a szép mosolyra, de egyikünk sem szeretne sokáig várni rá!

Szerencsére a modern fogászatoknak nem kell választaniuk a funkció és az esztétikum között, és ideális esetben gyors választ tudunk adni az elveszített fogak problémájára.
A fogimplantátum az egyik legmodernebb és napjaink leginnovatívabb fogászati eljárása, amely a prémium gyártók fejlesztéseinek köszönhetően teljes mértékig biztonságos, hiszen 98-99 százalékos sikerességi rátával rendelkezik.

Implantátum + korona egyszerre, egyidőben!

 

Hogyan lehetséges ez?

A módszer újdonsága abban áll, hogy digitálisan nem csak azt tervezzük meg, hogy hová szeretnénk beültetni az implantátumot, hanem a rá készítendő egyedi koronát is. Mindent megtervezünk és el is készítünk előre, hogy az implantációval egyidőben, az alkotóelemeket precízen összeszerelve egy valósághű „fogat” adhassunk át. Készítünk egy navigációs sablont, aminek a segítségével az implantátum pontosan oda kerül, ahová terveztük. Ennek köszönhetően a digitális tervre előre el tudjuk készíteni a koronát is, hiszen rendelőnk már közel két éve digitálisan tervezi a fogpótlásokat is. A folyamat során minden részfolyamatnak néhány mikron pontossággal kell a tervnek megfelelően lezajlania. Fogászati munkánk során nincs még egy ilyen pontosságot igénylő feladat.

Milyen esetekben alkalmazható az implantátumra azonnali fogpótlás?

Fontos hangsúlyozni, hogy ez az eljárás egy fog pótlása esetén, egy implantátumra egy korona felhelyezésével alkalmazható. A rágófogak esetén ritkán alkalmazzuk, inkább a front és a kisörlő fogak régióiban van jelentősége az azonnal terhelhető implantációnak, elsősorban esztétikai okokból, amikor a páciens minél rövidebb ideig szeretne foghiánnyal lenni.

Az implantátumra azonnali fogpótlás feltételei:

– tökéletes csontozat

– tökéletes szájhigiénia

– ép szomszédos fogak

– jó egészségi állapot

Az implantátumra azonnali fogpótlás lépései:

  • CBCT készítése és fogszín megállapítása
  • A következő alkalommal egyszerre, egy ülésben, fájdalommentesen szájba kerül a kiválasztott implantátum, az egyedileg megformázott felépítmény, és a tökéletesen esztétikus ideiglenes korona.

 

Miben különbözik az azonnali fogpótlásos implantáció a hagyományos implantációs eljárástól?

Mindkét esetben az implantációs fogpótlás egy precíz állapotfelméréssel kezdődik, amelynek során aprólékosan megtervezzük az eljárást.

A második lépés maga a fogbeültetés, amikor egy gyors és rutinszerű beavatkozással a helyére kerül a műgyökér. Az azonnali implantációs beavatkozás annyiban különbözik a hagyományostól, hogy nem szabad kézzel, hanem egy extrém precíz behelyezősablon segítségével kerül be az implantátum, mivel ebben az esetben alapvető, hogy néhány mikron pontosan oda kerüljön az implantátum, ahová terveztük, hiszen csak így illik rá a már előre elkészített fogpótlás, a korona. Ez esetben a páciens tökéletes esztétikus pótlással távozik. Az eljárás a második találkozással be is fejeződött.

Hagyományos implantációs eljárást követően egy általában 3-6 hónapig tartó gyógyulási időszak következik, ami például azoknál a pácienseknél feltétlenül szükséges, akiknek csontállománya nem tökéletes, vagy akiknél csontpótlásra volt szükség. Ilyenkor ugyanis időre van szükség, hogy a csont gyógyuljon, és hogy az implantátum becsontosodjon.

A gyógyulási időszakot követően az implantátumot feltárjuk, ún. gyógyulási csavar kerül bele, és 8-10 nap múlva megkezdődhet a fogpótlás elkészítése, mely körülbelül egy hetet vesz igénybe. Lenyomatvétel után készül el a végleges pótlás, melyet néhány próba után beragasztunk vagy becsavarozunk.

Miért ez a legjobb fogpótlás egy fog hiányára?

A fogászati implantátum elterjedése előtt a fogorvosok hídpótlást javasoltak annak, akinek egy fog pótlása volt a célja. Ez a módszer ma is hatékony lehet, amennyiben a hiánnyal szomszédos fogak nincsenek ép állapotban: például szuvasak, tömöttek vagy töröttek, hiszen az ilyen rágószerveket nyugodtan lecsiszolhatjuk.

Más a helyzet, ha ezek a szomszédos fogak épek, ekkor ugyanis nem szívesen áldozzuk fel az értékes foganyagot. Ilyen esetben a fogimplantátum sokkal jobb és kíméletesebb módszer, mivel szükségtelenné teszi az ép fogak lecsiszolását.

Esetbemutatás – egy fog pótlása azonnal

 

 

  • Válassza Ön is ezt az eljárást, és élvezze az életet büszke, erős mosollyal.