Fogtömés

Az egyik leggyakoribb fogászati megbetegedés a fogszuvasodás, így az egyik leggyakoribb ok, amiért felkeresnek minket, az a fogtömés.

Magától értetődő és gyakran hangsúlyozott, hogy a fogszuvasodás szakszerű és mielőbbi ellátása mennyire fontos, azt azonban már kevesen tudják, hogy a helyes és időbeni ellátás elmulasztása milyen sok további kellemetlenséget okozhat.

A lyukas fogak kezelésére többféle megoldás kínálkozik. Mi mindig a legmegfelelőbb kiválasztására törekszünk. A beavatkozásokat helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen végezzük.

Mik a lehetséges megoldások?

Kisebb javításokra a fogtömés a legjobb választás. A problémás részt, vagy a lyukat előszőr is alaposan megtisztítjuk. Ezután a megfelelelő tömőanyaggal betömjük, ezáltal a fog visszanyeri funkcionalitását, esztétikáját és rágóerjét.

Manapság leginkább műanyag tömőanyagot használunk. Ezek általában úgynevezett kompozitok. Ezek paszta-szerű állagban kerülnek a lyukba és speciális UV-lámpa segítségével keményednek ki. Sokkal igényesebben kell a fogat előkészíteni, mint az amalgam tömésekhez. Több rétegben visszük fel és keményítjük ki az anyagot. Végül a tömést megformázzuk és felpolírozzuk.

A kompozitoknak az az előnye is megvan, hogy nem csupán lyukakat tömhetünk be vele, hanem a fog formája is korrigálható. Például kompozit segítségével nagyon szépen korrigálhatóak enyhe esztétikai problémák, például a fogak közötti rés, vagy egy letörött darab.

A kompozit tömés sikerének kulcsa, az egymást követő munkafázisok szigorú betartása. Nálunk csak a gyártói előírásoknak megfelelően készülő tömést kaphat a páciens.

Pácienseinknek az alábbi választást ajánljuk:

1. A piacon elérhető egyik legjobb Nano-Kompozit tömőanyot használjuk:

 • Modern nanotechnológiás kompozit használata
 • Megbízható japán-német gyártó terméke
 • Fogszínű, individuális színilleszkedés
 • A legmodernebb, biztos kapcsolódás (“dentinadhenzivitás”)
 • Nagyon tartós
 • Erős rágóképességet biztosít
 • Fluorid felvétel és leadás
 • Természetes fogakhoz hasonló fényáteresztés

Ajánlott:

 • esztétikai megoldásoknál, mindenek előtt a látható területeken
 • nagyobb problémák eseten
 • rágóterületi problémáknál (pl egy hátsó fog rágófelszínén)


2. Inlay

 • fogtechnikai laborban készül
 • pontos illeszkedés, mivel szájon kívül készül, lenyomat alapján
 • többet az inlay-ről

Ajánlott:

 • ha hosszabbtávú megoldást keres
 • erősen igénybevett területeken

Az idő nem gyógyít lyukakat, mi igen!

Megnyugtató válaszok gyakori kérdésekre

Évente több száz új tömőanyag jelenik meg a piacon, különböző gyártóktól. Mi anyagaink kiválasztásánál is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az innováció és a tradició helyes keverékét alkalmazzuk. Pácienseink számára ez annyit jelent, hogy nem próbálunk ki rajtuk rögtön minden újdonságot. Mi csak olyan anyagokkal dolgozunk, melyek tudományosan igazoltak és klinikailag is hosszabb távon bizonyítottak.  A megbízhatóság és tartósság nálunk fontosabb, mint az új trendek kipróbálása, hisz az Ön egészsége a tét.

Általában 20-60 perc között, ez függ a tömés méretétől és helyétől.

Nálunk a fogtömés árak méretük szerint vannak meghatározva, kicsi tömés (egy felszín): 20.000 Ft, közepes tömés (két felszín) : 25.000 Ft, nagy tömés (több felszín): 30.000 Ft

A fogtöméseket általában helyi érzéstelenítésben készítjük, így semmilyen fájdalmat nem érez.

Kisebb lyukak vagy elhalt fog esetén nem feltétlen szükséges az injekció, ezt mindig előre jelezzük a páciensnek és az ő döntésére bízzuk, megpróbálja-e a beavatkozást előszőr érzéstelenítés nélkül.

„Az a megnyugtató a szakrendelőben, hogy megoldást kínálnak, nem a problémát hajtogatják”

Csak egy kattintásra van problémája megoldásától

Pácienseink véleménye

Szabó Judit

Szabó Judit

Egy fog pótlása azonnal

Választhattam hogy egy hármas hidat építünk, de azt nem szerettem volna mert ép fogat is érintett volna. Akkor mondta Gyula az implantátum lehetőséget, a rendelőben részletesen megmutatta hogy mire számíthatok, elmesélt mindent. Nagyon tetszett hogy megcsinálták az implantátumot és utána már egyből fog is volt rajta.

Énekes Miklós

Énekes Miklós

Fogpótlás

Egy barátom adta meg és ajánlotta a doktor úr címét, és hála istennek hittem neki és eljöttem. Már az első kezelésnél éreztem a precizitást, tudást és törődést, minden pillanatban tudtam hogy mit csinál és miért. A régi félelmek átalakultak teljes bizalommá, és a végeredmény egy egészséges csodás fogsor volt és vele együtt a boldogság.

Csák Mónika

Csák Mónika

Implantáció

Mindig problémásak voltak a fogaim, az egyik fogam hosszában elrepedt és ki kellett húzni. Már állandó vendég vagyok, számomra a bizalom az első, és én a doktor úrban maximálisan megbízom. Alaposan megvizsgál és mindenről tájékoztat, úgy hogy egy civil is megérti milyen beavatkozások lehetségesek.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Az egészséges fogak 10 titka

Válaszoljon 10 kérdéses szájápolási tesztünkre, és megtudja, van-e még tennivalója, hogy fogai egészségét egy életen át megőrizze.