Fogpótlás

A legtöbb fogpótláson látszik, hogy az egy fogpótlás. Ha alaposan megnézzük az embereket, pontosan látjuk, hol visel valaki hidat, mert feketék alatta a fogai, melyik fogán van korona, mert annak élettelen a színe.

Mi arra törekszünk, hogy a nálunk készülő fogpótlások észrevehetetlenek legyenek.

Miért fontos a hiányzó fogak pótlása?

A fogaknak több funkciójuk van, alapvetően a rágásban van fontos szerepük, de a beszédben, a hangképzésben és az arc harmóniájának kialakításában is. A szépség elengedhetetlen része az ép fogazat.

Ezen funkcióknak “egy egységként” tesznek eleget. Külön-külön egyenként a fogak nem tudnak ellenállni például a rágáskor fellépő erőknek. Ha ebből a “rágóegységből” kiveszünk egy fogat, akkor idővel a szomszédos fogak bedőlnek a hiány irányába. Minél inkább bedőlnek, annál jobban kimozdulnak és idővel kiesnek a helyükről.

Ezek lassú folyamatok, melyek évekig eltarthatnak. A probléma az, hogy mire a páciens észreveszi, hogy a foghiány melletti fogai meglazultak, már késő, hisz a meglazult fogak nem alkalmasak a pótlás jó rögzítésére.

Vannak olyan fogak, amelyek elvesztése nem okoz problémát. Ilyenek például a bölcsességfogak, vagy torlódott fogak esetén a fogíven kívül elhelyezkedő fog.

Minden esetben mérlegelni kell, mely hiányzó fogat szükséges pótolni, melyet lehet, és melyet nem kell. A foghiányok pótlására legtöbbször többféle megoldás is kínálkozik. A választás nem mindig egyértelmű.

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a pácienst mindenre kiterjedően tájékoztassuk a választható lehetőségekről úgy, hogy ezután a számára legmegfelelőbbet tudjuk közösen kiválasztani.

Amikor csak lehet, a foghiányok pótlására fix megoldást érdemes választani. Funkciójában, használatában, megjelenésében ez a megoldás hasonlít legjobban az eredetihez.

3 féle fogpótlási lehetőség közül választhat nálunk:

1. Hiányzó fogak pótlása implantátummal (beültetett foggyökérrel):

Egy fog pótlása

Részletek

hídpótlás implantátumokra

Részletek

teljes rögzített pótlás implantátumokon

(fogatlan állcsontra protézis/műfogsor helyett) – fast and fixed

Részletek

2. Fixen beragasztott fogpótlás a megtartott saját fogakra:

Korona, híd

Részletek

3. Kivehető fogpótlás a megtartott fogak bevonásával vagy anélkül:

műfogsor, protézis, kombinált munkák

Részletek

„Az a megnyugtató a szakrendelőben, hogy megoldást kínálnak, nem a problémát hajtogatják”

Csak egy kattintásra van problémája megoldásától

Pácienseink véleménye

Szabó Judit

Szabó Judit

Egy fog pótlása azonnal

Választhattam hogy egy hármas hidat építünk, de azt nem szerettem volna mert ép fogat is érintett volna. Akkor mondta Gyula az implantátum lehetőséget, a rendelőben részletesen megmutatta hogy mire számíthatok, elmesélt mindent. Nagyon tetszett hogy megcsinálták az implantátumot és utána már egyből fog is volt rajta.

Énekes Miklós

Énekes Miklós

Fogpótlás

Egy barátom adta meg és ajánlotta a doktor úr címét, és hála istennek hittem neki és eljöttem. Már az első kezelésnél éreztem a precizitást, tudást és törődést, minden pillanatban tudtam hogy mit csinál és miért. A régi félelmek átalakultak teljes bizalommá, és a végeredmény egy egészséges csodás fogsor volt és vele együtt a boldogság.

Csák Mónika

Csák Mónika

Implantáció

Mindig problémásak voltak a fogaim, az egyik fogam hosszában elrepedt és ki kellett húzni. Már állandó vendég vagyok, számomra a bizalom az első, és én a doktor úrban maximálisan megbízom. Alaposan megvizsgál és mindenről tájékoztat, úgy hogy egy civil is megérti milyen beavatkozások lehetségesek.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Az egészséges fogak 10 titka

Válaszoljon 10 kérdéses szájápolási tesztünkre, és megtudja, van-e még tennivalója, hogy fogai egészségét egy életen át megőrizze.