Ha egy fog hiányzik

Az első maradófog elvesztése komoly megrázkódtatást jelent, kivéve, ha az egy bölcsességfog. Ha az egyik frontfog vész el, az mindenki által látható esztétikai problémát okoz. Ha valamelyik oldalsó rágófog, akkor az a rágásban okoz „fennakadást”. Ha hosszú ideig nem pótoljuk a foghiányt, az a szomszédos fogak kilazulását okozza.

Minden esetben megfelelő fogpótlással lehet a kialakuló problémákat orvosolni. Ezesetben milyen megoldások közül választhatunk?

1. Egy fog pótlása implantátumon.
A legjobb fogpótlás.

Ez a megoldás a legideálisabb, ez biztosítja tartósan a legtöbb előnyt. Ezzel a módszerrel elkerülhető a szomszédos fogak lecsiszolása, és a meglévő csontot is megőrzi.

A pótlás elkészülhet egy lépésben, ez ma a fogászati kezelések csúcsa.

A pótlás elkészülhet több lépésben. Eközben is viselhet a hiány pótlására klipszet.

2. KORONA, Híd

A korona készítése

Ha foghiány úgy alakul ki, hogy a fog koronai része letörik, tönkremegy, de a gyökér része nem sérül, akkor a hiányzó részt pótolhatjuk korona készítésével. Ilyenkor szükséges lehet a gyökérkezelés is. A koronát fixen, beragasztva rögzítjük a fog megmaradt részén.

Híd készítése

Ha a teljes fog, tehát a gyökér rész is hiányzik, akkor lehetőség van híd készítésére. Ilyenkor a szomszédos fogakat használjuk a híd pilléreként. A rájuk készülő koronák tartják a hiányt pótló koronát. Együtt, egy egységet képezve hidat alkotnak. Ez fixen, stabilan beragasztva tartós megoldást ad. Ezzel a módszerrel elkerülhető a sebészi beavatkozás, az implantáció, a fogbeültetés.

3. Kivehető pótlás, klipsz

Ez a leggyorsabb, legkíméletesebb módszer a hiány esztétikai megoldására. Ez a kis kivehető „fog” akrilátból készül, és a szomszédos fogak közé beszorul.

Ez segítséget nyújt a végleges ellátásig, hogy tudjon beszélni, zavartalanabbul mosolyogni. Rágni nem lehet rajta, mert kimozdul. Ez ideiglenes megoldást ad.

 

„Az a megnyugtató a szakrendelőben, hogy megoldást kínálnak, nem a problémát hajtogatják”

Csak egy kattintásra van problémája megoldásától

Pácienseink véleménye

Szabó Judit

Szabó Judit

Egy fog pótlása azonnal

Választhattam hogy egy hármas hidat építünk, de azt nem szerettem volna mert ép fogat is érintett volna. Akkor mondta Gyula az implantátum lehetőséget, a rendelőben részletesen megmutatta hogy mire számíthatok, elmesélt mindent. Nagyon tetszett hogy megcsinálták az implantátumot és utána már egyből fog is volt rajta.

Énekes Miklós

Énekes Miklós

Fogpótlás

Egy barátom adta meg és ajánlotta a doktor úr címét, és hála istennek hittem neki és eljöttem. Már az első kezelésnél éreztem a precizitást, tudást és törődést, minden pillanatban tudtam hogy mit csinál és miért. A régi félelmek átalakultak teljes bizalommá, és a végeredmény egy egészséges csodás fogsor volt és vele együtt a boldogság.

Csák Mónika

Csák Mónika

Implantáció

Mindig problémásak voltak a fogaim, az egyik fogam hosszában elrepedt és ki kellett húzni. Már állandó vendég vagyok, számomra a bizalom az első, és én a doktor úrban maximálisan megbízom. Alaposan megvizsgál és mindenről tájékoztat, úgy hogy egy civil is megérti milyen beavatkozások lehetségesek.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Az egészséges fogak 10 titka

Válaszoljon 10 kérdéses szájápolási tesztünkre, és megtudja, van-e még tennivalója, hogy fogai egészségét egy életen át megőrizze.