Ha több fog hiányzik

1. Implantáció

A legideálisabb megoldást nyújtja az implantátumokra készített híd. Ilyenkor a megmaradt saját fogakat nem vonjuk be a híd készítésébe. A hidat vagy csak implantátumokra, vagy csak fogakra készítjük.

2. Korona, híd

Ha a hiány mindkét végén megfelelő fogak vannak, melyeket pillérként használhatunk, akkor készíthetünk a fogakra hidat.

3. Műfogsor, protézis

Van úgy, hogy a megmaradt fogak elhelyezkedése nem teszi lehetővé, hogy kizárólag fixen beragasztott hidat készítsünk. Ilyenkor a hiány egy részét kivehető pótlás is kiegészíti.

Részleges kivehető protézis.

Ez úgy készül, hogy a meglévő fogakat nem „bántva” csak a hiányzó fogakat pótoljuk. A műanyag fogak egy lemezen rögzülnek. Ez a lemez rásimul a hiány területén a foghúsra.

Hasonlóan, mint ló hátán a nyereg. Az egész pótlás kapcsokkal összeillik a meglévő fogakkal, beszorulva közéjük. Ez a legegyszerűbb, legolcsóbb megoldás, de sokszor használjuk hosszútávú ideiglenesként is, míg a fix pótlás elkészül.

Kombinált fogpótlások.

Megoldást nyújtanak olyankor, amikor a fixen beragasztott hidakhoz különböző rejtett kapcsolódási pontokon kivehető rész is kapcsolódik. Ilyenkor a kivehető rész nem mozdul ki, nem esik le, megbízhatóan rögzül.

Fogmosáskor az összes felszín eléréséhez a kivehető részt el kell távolítani, majd a mosás után visszahelyezni. Az ilyen kivehető rész minden más esetben szájban van.

„Az a megnyugtató a szakrendelőben, hogy megoldást kínálnak, nem a problémát hajtogatják”

Csak egy kattintásra van problémája megoldásától

Pácienseink véleménye

Szabó Judit

Szabó Judit

Egy fog pótlása azonnal

Választhattam hogy egy hármas hidat építünk, de azt nem szerettem volna mert ép fogat is érintett volna. Akkor mondta Gyula az implantátum lehetőséget, a rendelőben részletesen megmutatta hogy mire számíthatok, elmesélt mindent. Nagyon tetszett hogy megcsinálták az implantátumot és utána már egyből fog is volt rajta.

Énekes Miklós

Énekes Miklós

Fogpótlás

Egy barátom adta meg és ajánlotta a doktor úr címét, és hála istennek hittem neki és eljöttem. Már az első kezelésnél éreztem a precizitást, tudást és törődést, minden pillanatban tudtam hogy mit csinál és miért. A régi félelmek átalakultak teljes bizalommá, és a végeredmény egy egészséges csodás fogsor volt és vele együtt a boldogság.

Csák Mónika

Csák Mónika

Implantáció

Mindig problémásak voltak a fogaim, az egyik fogam hosszában elrepedt és ki kellett húzni. Már állandó vendég vagyok, számomra a bizalom az első, és én a doktor úrban maximálisan megbízom. Alaposan megvizsgál és mindenről tájékoztat, úgy hogy egy civil is megérti milyen beavatkozások lehetségesek.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Az egészséges fogak 10 titka

Válaszoljon 10 kérdéses szájápolási tesztünkre, és megtudja, van-e még tennivalója, hogy fogai egészségét egy életen át megőrizze.