Fast and fixed

Fast & Fixed: kivehető fogsor helyett tökéletes stabilitás

Ismerje meg a 21. század egyik leghatékonyabb megoldását a teljes foghiány megszüntetésére!

A középkorú magyar lakosság többségének rossz minőségű fogászati híd van a szájában, amelyek tartópillérei bármikor kieshetnek a helyükről. Ha ez megtörténik, akkor annak súlyos következményei lehetnek: tartópillérek hiányában az egész híd veszélybe kerül, így nem lesz, ami megtámasztaná a pótlást.

A páciensek ilyenkor természetesen megijednek: „Mi lesz velem fogak nélkül? Én nem szeretnék kivehető fogsort viselni!”

Protézissel ugyanis az önfeledt mosolygás gyakorta csupán egy álom. Szerencsére létezik olyan megoldás, amellyel még azok is fix és gyors megoldást kaphatnak, akiknek kevés csontjuk van.

Ez a módszer a Fast & Fixed, aminek használatával visszanyerhető a rágás képessége, valamint kiélvezhető az önfeledt mosolygás és beszélgetés szeretteinkkel, barátainkkal.

Nézze meg videónkat arról, hogyan pótolható gyorsan és kíméletesen a teljes fogatlanság implantátumokkal.

Jelentkezzen be konzultációra, hogy Önnek is megtaláljuk a legjobb megoldást!

Miért nem szeretik a páciensek a kivehető fogsort?

Bár kevés páciens örül annak, hogy ha protézist kell viselnie, de annak mégis van egy fontos előnye: a kivehető pótlás egy igazi aduász, ami szinte mindenkinél megvalósítható, ráadásul rendkívül olcsó az elkészítése.

Csakhogy megszokása és viselése kellemetlenségekkel jár, és állcsontunk sorvadása miatt egy idő után még a legpontosabban illeszkedő fogsor is billegni kezd. Ilyenkor kényelmetlen a viselése, és állandósul a bizonytalanságérzet: a páciens úgy érzi, mintha a protézis ki akarna esni a helyéről. Már nem tudja élvezni az élet legszebb pillanatait sem: nem mer mosolyogni, beszélgetni, enni, mert attól fél, hogy a fogsor a legrosszabb pillanatban esik ki a helyéről. Ilyenkor a protézis ragasztók kínálnak átmeneti megodást.

Ez az állapot sem esztétikai, sem életminőségi szempontból nem ideális, de szerencsére létezik rá tartós megoldás.

Fogimplantátumok beültetésével és fix hídprotézissel ugyanis tökéletesen stabil állapot érhető el. Ennek a sok éve folyamatosan bizonyító módszernek az egyik legkorszerűbb és leghatékonyabb eljárása a Fast & Fixed.

Fogimplantátum a teljes foghiányra is

Miért olyan hatékony a fogimplantátum?

Azért, mert a bioanyagból készülő műfoggyökeret az elveszített fog gyökerének helyére, közvetlenül az állcsontba ültetjük be.

Ez a modern fogászat leghatékonyabb válasza a foghiányra, hiszen a fájdalommentes beavatkozással olyan pótlás készíthető, ami stabilitást és biztonságérzetet nyújt, valamint javítja az életminőséget és a komfortérzetet.

A szervezetbarát, akár 99 százalékos sikerességi rátát is elérő fogimplantátumokkal ráadásul fix megoldást adhatunk a teljes fogatlanságra is. 4 vagy 6 műgyökér beültetése ugyanis elég lehet ahhoz, hogy kivehető fogsor helyett stabil pótlást készítsünk, amely étkezéskor, mosolygáskor vagy beszélgetéskor nem mozdul el a helyéről.

Teljes foghiány: Hogyan stabilizálható a pótlás?

Egyszerűen: 4 darab, különleges módon beültetett fogimplantátumra már körhidat vagy hídprotézist is felcsavarozhatunk, és ezzel a módszerrel teljesen fix pótlást készíthetünk, vagyis a páciens nem tudja azt eltávolítani a helyéről. Márpedig az emberek manapság inkább fix módon rögzített fogakat szeretnének, lehetőleg a sebészi műtétet követően azonnal.

A 4 implantos megoldás sikerének titka az, hogy a fogbeültetés során különleges protokollt használunk, és a műgyökereket speciális módon és speciális irányban ültetjük be a csontba.

Hogy ez mit jelent?

Azt, hogy amíg a frontfogak helyére kerülő implantátumok egyenesen, addig a szélsők ferdén kerülnek a helyükre. Ez azért fontos, mert a legtöbb és legjobb minőségű csont általában középen (az áll és az orr alatt) marad meg, miközben oldalt, az őrlőfogak helyén már jelentős sorvadást tapasztalhatunk. A ferdén beültetett implantátumok vége viszont a különleges módszernek köszönhetően az őrlőfogak helyén áll, és emiatt stabil hídprotézist csavarozhatunk a műgyökerekre.

Ez a 4 implantátumos megoldás sikerének titka. A kívánt eredményt ugyanakkor csak prémium implantátumrendszerek segítségével érhetjük el, és mi teljesen mértékben megbízunk a Bredent rendszerben, hiszen bizonyította eredményességét az elmúlt évek során.

Fast & Fixed: Mi a módszer előnye?

Az, hogy alkalmazásával elkerülhető a költséges csontpótlás, és kényelmetlen fogsor helyett fix választ adhatunk a teljes foghiányra is.

Mivel a rágóerő az implantátumokra helyeződik, ezért nem kell számolni a későbbi drasztikus íny- és csontsorvadással, ami egy fogsor viselése esetében sajnos elkerülhetetlen. Ideális esetben pedig nemcsak 4, de akár 6 implantátummal is megvalósítható ez a módszer, hogy a végeredmény még stabilabb és erősebb legyen. Ráadásul a Fast & Fixed-nek van még egy előnye: ez pedig a gyorsaság.

A Bredent rendszerével ugyanis a páciens már aznap látható fogpótlást kap, vagyis fogakkal és felhőtlen mosollyal hagyhatja el a rendelőt.

A Fast & Fixed kezelés menete

A Fast & Fixed megvalósításához nélkülözhetetlen az általánosan jó egészségi állapot, és hogy a műtét helyén megfelelő legyen a csont vastagsága, magassága és keménysége. Éppen ezért a megoldást egy alapos és precíz állapotfelmérés előzi meg. Az első konzultáción az általánosan felmerülő kérdéseket beszéljük meg, és ha alkalmasnak látszik a beavatkozás tervezéséhez, akkor CBCT beutalót kap.

A CBCT alapján digitálisan megtervezzük a teljes beavatkozást, a második konzultáción mindezt bemutatjuk. A kezelési terv tartalmazza a folyamat lépéseit és a lépesenként fizetendő költségeket.

A megvalósítás a műtét napján sok ember, összehangolt együttműködésén alapul. Reggel 8 órai kezdéssel esti órákban kerül sor a hosszútávú ideiglenes híd átadása, hogy az éjszakát már az otthonában fix fogakkal tölthesse.

A hosszú távú ideiglenes körhíd összemerevíti a 4-6 implantátumot, így nemcsak az esztétikum, hanem a funkció tekintetében is segít. A gyógyulási időszakot követően, általában 6 hónap múlva elkészítjük a végleges pótlást. Erre azért is van szükség, mert ez alatt a néhány hónap alatt rengeteget változik az ínykontúr, és a végleges körhidat már ehhez az állapothoz igazítjuk, hogy az esztétikum ismét tökéletes és hiánytalan legyen.

A 4-6 implantátumos megoldás komoly felkészültséget és együttműködést igényel szájsebész, a protetikus, a fogtechnikus és az egész személyzet részéről. A minőséget és a biztonságot ezáltal több tényező: a gyártók protokollja, a szakorvosok felkészültsége és rutinja, a fogtechnikus tapasztalata, valamint a fejlett technológia együttesen biztosítja.

Válassza Ön is ezt az eljárást, és élvezze ki az életet büszke, magabiztos mosollyal!

„Az a megnyugtató a szakrendelőben, hogy megoldást kínálnak, nem a problémát hajtogatják”

Csak egy kattintásra van problémája megoldásától

Pácienseink véleménye

Szabó Judit

Szabó Judit

Egy fog pótlása azonnal

Választhattam hogy egy hármas hidat építünk, de azt nem szerettem volna mert ép fogat is érintett volna. Akkor mondta Gyula az implantátum lehetőséget, a rendelőben részletesen megmutatta hogy mire számíthatok, elmesélt mindent. Nagyon tetszett hogy megcsinálták az implantátumot és utána már egyből fog is volt rajta.

Énekes Miklós

Énekes Miklós

Fogpótlás

Egy barátom adta meg és ajánlotta a doktor úr címét, és hála istennek hittem neki és eljöttem. Már az első kezelésnél éreztem a precizitást, tudást és törődést, minden pillanatban tudtam hogy mit csinál és miért. A régi félelmek átalakultak teljes bizalommá, és a végeredmény egy egészséges csodás fogsor volt és vele együtt a boldogság.

Csák Mónika

Csák Mónika

Implantáció

Mindig problémásak voltak a fogaim, az egyik fogam hosszában elrepedt és ki kellett húzni. Már állandó vendég vagyok, számomra a bizalom az első, és én a doktor úrban maximálisan megbízom. Alaposan megvizsgál és mindenről tájékoztat, úgy hogy egy civil is megérti milyen beavatkozások lehetségesek.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Az egészséges fogak 10 titka

Válaszoljon 10 kérdéses szájápolási tesztünkre, és megtudja, van-e még tennivalója, hogy fogai egészségét egy életen át megőrizze.