Porcelán héj

Az esztétikai fogászat legelegánsabb vívmánya, más technikákkal elérhetetlen fehérségű és szépségű, tökéletes mosoly. AZ IPS e-max üvegkerámia ma erre a legtökéletesebb megoldás.

Nem kell hozzá az egész fogat lecsiszolni, csupán a fog látható, elülső, ajak felöli felszínéből minimális mennyiséget eltávolítva biztosítunk helyet a felragasztandó kerámia héjnak. Rövid idő alatt nagyon látványos eredmény érhető el.

Olyan, mint a műköröm, felragasztva eltakarja az alatta levő felszíneket.

porcelán héj
A hagyományos porcelán héjjak vastagabbak. Az IPS e-max üvegkerámia különlegessége abban rejlik, hogy kb. 2 papírlap vastagságú, mégis tökéletesen fed, eltakarja az alatta lévő felszínt. A felületét egyedileg festjük meg a laboratóriumban, sokszor a páciens jelenlétében.

Épp ezért nem fog úgy kinézni, mintha egy fehér „ pool stikkal „ kenték volna le a fogát. Olyannak festjük meg, amilyenek a szomszédos fogai. Ha a frontfogak mindegyikére készül, abban az esetben olyannak festjük meg, amilyennek szeretné, ilyenkor lehetőség van világosabbra, fehérebbre…stb.

Felszíne, színe az idők során nem változik, felülete tökéletes és antiallergén.
porcelán héj pár mm

Mikor ajánlott a porcelán héj?

A héjkerámia elsősorban a frontfogak területén, a fogak kisebb formai, esztétikai hibái, helyzeti anomáliái, fejlődési rendellenességből fakadó problémák, elszíneződések, kopások, sérülések esetén ajánlott.

Mikor nem ajánlott porcelán héj készítése?

Nem ajánlott héjkerámia nagymértékben károsodott fogakra, hátsó rágófogakra és rossz szájhigiénia esetén.

 


előkészített fog

felragasztott hélykerámia
  • Ezt a pótlást még a szakember is nehezen veszi észre.