Profilaxis program gyerekeknek

Igazi, életre szóló ajándék!

Profilaxis programunk egy olyan speciális személyre és korosztályra szabott megelőző program, melynek keretében – a gyermekfogászati ellátás kiegészítéseként – a gyermekek megtanulják a helyes szájápolást, fogmosást, fogköz-tisztítást.

Megmutatjuk, hogyan ápolják fogaikat, melyek azok a termékek melyeket érdemes használniuk, és felvilágosítjuk őket mindarról, amit ők tehetnek annak érdekében, hogy egy életen át megőrizzék fogaikat, és azok egészségét.

Siblings brushing their teeth in bathroom

Szülői feladatok

Fontos tudnivaló, hogy a kisgyermekeknél a programban a szülő aktív jelenlétére van szükség, ilyenkor a gyermekek érdeklődését igyekszünk felkelteni, a mosási technikát a szülőnek kell jól elsajátítani.

Ha a gyermek gondolatisága, ügyessége eljut odáig, hogy írni tudjon, akkor alkalmassá válik arra, hogy a helyes fogmosást önállóan végezze, ilyenkor a szülőket a mosás ellenőrzésére, a gyermekek motiválására ösztönözzük.

Kamaszoknál leginkább a megszokott, elnagyolt mozdulatsor kijavításán kell munkálkodnunk, ezt jobb mielőbb megtenni, hogy ne rögzüljön a rossz mozdulatsor.

A program időbeosztása

Mindhárom korcsoportnak az első alkalommal többféle technikát, eszközt mutatunk be, megtanítjuk a helyes fogmosást, fogköztisztítást, beszélünk a helyes táplálkozásról, személyre szabott tanácsokat adunk étel és italfogyasztással kapcsolatosan. A gyermeket meglepjük egy szájápolási ajándékcsomaggal is.

Ezt követően 2-4 hét múlva visszavárjuk a gyermeket egy második alkalomra, ahol plakk-festéssel ellenőrizzük, jól mossa-e a fogát, az esetleges hibákra felhívjuk figyelmét.

Ezek után rendszeresen 6-12 havonta a gyermeket visszavárjuk egy fogászati és szájhigiéniás kontrollra, amikor szükség esetén a lerakódott lepedék eltávolítása után ismét átismételjük a helyes fogápolás szabályait, és ellenőrizzük a fogak állapotát. A kezelést dentál-higiénikus szakember végzi.

Ha a gyermek rendszeresen és jól mossa a fogát, a fogszuvasodás, ínygyulladás nem támadja meg!

Can't stop laughing when they are together

A gyerekek mellett speciális csomagokkal várjuk a kismamákat és a felnőtteket is, akiknek különösen fontos a jó szájhigiénia elsajátítása és fenntartása:

Valóban nekem szól ez a program?

Ha nem vagy biztos benne, töltsd ki szájhigiéniai tesztünket, melyben 10 kérdést teszünk fel, és megtudod, érdemes-e eljönnöd hozzánk.

* Szájhigiéniás konzultáció: Klinikai dentálhigiénikus szakember ismerteti és elmagyarázza az Ön számára ajánlott szájhigiéniai kezeléseket (pl. fogfehérítés, fogkő eltávolítás, profilaxis program stb.), ezek menetét, tartalmát, válaszolva az ezzel kapcsolatos kérdésekre (15 perc). 

„Az a megnyugtató a szakrendelőben, hogy megoldást kínálnak, nem a problémát hajtogatják”

Csak egy kattintásra van problémája megoldásától

Pácienseink véleménye

Szabó Judit

Szabó Judit

Egy fog pótlása azonnal

Választhattam hogy egy hármas hidat építünk, de azt nem szerettem volna mert ép fogat is érintett volna. Akkor mondta Gyula az implantátum lehetőséget, a rendelőben részletesen megmutatta hogy mire számíthatok, elmesélt mindent. Nagyon tetszett hogy megcsinálták az implantátumot és utána már egyből fog is volt rajta.

Énekes Miklós

Énekes Miklós

Fogpótlás

Egy barátom adta meg és ajánlotta a doktor úr címét, és hála istennek hittem neki és eljöttem. Már az első kezelésnél éreztem a precizitást, tudást és törődést, minden pillanatban tudtam hogy mit csinál és miért. A régi félelmek átalakultak teljes bizalommá, és a végeredmény egy egészséges csodás fogsor volt és vele együtt a boldogság.

Csák Mónika

Csák Mónika

Implantáció

Mindig problémásak voltak a fogaim, az egyik fogam hosszában elrepedt és ki kellett húzni. Már állandó vendég vagyok, számomra a bizalom az első, és én a doktor úrban maximálisan megbízom. Alaposan megvizsgál és mindenről tájékoztat, úgy hogy egy civil is megérti milyen beavatkozások lehetségesek.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Az egészséges fogak 10 titka

Válaszoljon 10 kérdéses szájápolási tesztünkre, és megtudja, van-e még tennivalója, hogy fogai egészségét egy életen át megőrizze.