Profilaxis program kismamáknak

Minden terhesség egy fog elvesztésével jár…

Ijesztgetik gyakran a kismamákat, hisz tény, hogy a kismamák különösen veszélyeztettek a fogászati megbetegedések tekintetében. Fogat persze nem kell elveszíteni egy várandósság alatt sem, sőt megfelelő szájápolással és odafigyeléssel a további rizikók is elkerülhetőek.

Positive pregnant woman in dress lying on the sofa home

A várandósság elején a nyálkahártya megduzzad, vérbővé, sűrűn erezetté, érzékennyé válik. A kismama ilyenkor legtöbbször a foghús melletti részt nem mossa. Eközben megváltoznak az étkezési szokásai, kívánóssá válik, több szénhidrátot fogyaszt. A gyakori rosszullétek, hányások tovább erősítik a nem megfelelően mosott részeken lerakódott plakk savasságát.

Ezek a folyamatok együttesen létrehozzák a terhességi ínygyulladást, a megszokottnál jóval gyorsabban alakul ki fogszuvasodás. Ilyenkor egyszerre kell az ínygyulladás, fognyaki érzékenység, savas erózió hatása ellen tenni, mindezt a terápiában használható szerek korlátozott lehetőségével.

Fontos minderre megfelelő figyelmet fordítani, hiszen nem csupán a kismama fogainak egészsége a tét, hanem a magzatra is káros hatással lehet az anya szervezetében jelenlevő gyulladás. Kutatások igazolták, hogy az ínygyulladásban szenvedő kismamáknál négyszeresére nő a vetélés, a koraszülés és a kis súlyú újszülött világrahozatalának kockázata.

A hangsúly ez esetben is a helyes fogmosási technikán van, amit minél előbb el kell sajátítani, hogy az egész folyamat ne hatalmasodjon el. Ebben szeretnénk személyre szabott segítséget nyújtani a hozzánk forduló kismamáknak.

Lépjen be egyedülálló programunkba és tapasztalja meg a tökéletes szájhigiénia élményét!

Várjuk szeretettel!

Programunkról mondták:

Személyre szabott oktatás

A kismamák mellett speciális csomagokkal várjuk a felnőtteket és a gyermekeket is, akiknek különösen fontos a jó szájhigiénia elsajátítása és fenntartása:

Valóban nekem szól ez a program?

Ha nem vagy biztos benne, töltsd ki szájhigiéniai tesztünket, melyben 10 kérdést teszünk fel, és megtudod, érdemes-e eljönnöd hozzánk.

* Szájhigiéniás konzultáció: Klinikai dentálhigiénikus szakember ismerteti és elmagyarázza az Ön számára ajánlott szájhigiéniai kezeléseket (pl. fogfehérítés, fogkő eltávolítás, profilaxis program stb.), ezek menetét, tartalmát, válaszolva az ezzel kapcsolatos kérdésekre (15 perc).

 

„Az a megnyugtató a szakrendelőben, hogy megoldást kínálnak, nem a problémát hajtogatják”

Csak egy kattintásra van problémája megoldásától

Pácienseink véleménye

Szabó Judit

Szabó Judit

Egy fog pótlása azonnal

Választhattam hogy egy hármas hidat építünk, de azt nem szerettem volna mert ép fogat is érintett volna. Akkor mondta Gyula az implantátum lehetőséget, a rendelőben részletesen megmutatta hogy mire számíthatok, elmesélt mindent. Nagyon tetszett hogy megcsinálták az implantátumot és utána már egyből fog is volt rajta.

Énekes Miklós

Énekes Miklós

Fogpótlás

Egy barátom adta meg és ajánlotta a doktor úr címét, és hála istennek hittem neki és eljöttem. Már az első kezelésnél éreztem a precizitást, tudást és törődést, minden pillanatban tudtam hogy mit csinál és miért. A régi félelmek átalakultak teljes bizalommá, és a végeredmény egy egészséges csodás fogsor volt és vele együtt a boldogság.

Csák Mónika

Csák Mónika

Implantáció

Mindig problémásak voltak a fogaim, az egyik fogam hosszában elrepedt és ki kellett húzni. Már állandó vendég vagyok, számomra a bizalom az első, és én a doktor úrban maximálisan megbízom. Alaposan megvizsgál és mindenről tájékoztat, úgy hogy egy civil is megérti milyen beavatkozások lehetségesek.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Az egészséges fogak 10 titka

Válaszoljon 10 kérdéses szájápolási tesztünkre, és megtudja, van-e még tennivalója, hogy fogai egészségét egy életen át megőrizze.