Egy fog pótlása azonnali terheléssel

Bizonyított és kíméletes módszer egy fog pótlására! Egy fog hiányának pótlására a tökéletes recept:

fogimplantátum+ egyedi BioHPP felépítmény+ kerámia kompozit korona

Ha foghúzás előtt áll, vagy ha megoldást keres az eltávolított foga pótlására, akkor az alábbi lehetőségek közül választhat:

Az első fogak pótlásakor, “a kirakatban”, az egyik legfontosabb feladat, hogy a foghiány egyetlen napig se legyen látható.

  1.  Fogimplantátum hagyományos eljárással: A fogeltávolítással egy időben egy kis klippet, egy egyfogas kivehető fogpótlást helyezünk a hiány helyére. Ez eltakarja a foghiányt míg a seb teljesen begyógyul, majd az implantáció után is takar, míg az csontosodik és a fogpótlás teljesen elkészül.
  2. Fogimplantátum egyidejű koronával: A végleges fogpótlás az implantátummal egyidejűleg kerül a hiány helyére. Erre legtöbbször a foghúzás után három hónappal kerül sor, mikor a seb már begyógyult, csontosodott. Ezzel a módszerrel mindössze három alkalomra van szükség: foghúzás, konzultáció- tervezés, fogpótlás- implantáció.
  3. Azonnali fogimplantáció egyidejű koronával: Foghúzással egybekötött azonnali implantáció, és egyidejű azonnali fogpótlás. Nyilván ez tűnik a legkecsegtetőbb megoldásnak, hisz ilyenkor egyetlen percet sem tölt fogatlanul, azonban ez a megoldás nagyon ritkán valósítható meg. Ezzel a módszerrel mindössze két alkalomra van szükség: konzultáció- tervezés, fogpótlás implantáció.


Az oldalsó rágófogak 
elvesztése legtöbbször nem okoz esztétikai problémát. Ezen fogak pótlására legjobb megoldás a fogimplantátum hagyományos eljárással. A sebgyógyulás után behelyezett implantátumokra három hónap után elkészített egyedi BioHPP felépítmény kerámia kompozit koronával. A gyógyulási idő alatt nem szükséges a foghiány esztétikai leplezése.

Fogimplantátum egyidejű koronával

Hogyan lehetséges ez?

A módszer újdonsága abban áll, hogy digitálisan nem csak azt tervezzük meg, hogy hová szeretnénk beültetni az implantátumot, hanem a rá készítendő egyedi koronát is. Mindent megtervezünk és el is készítünk előre, hogy az implantációval egyidőben, az alkotóelemeket precízen összeszerelve egy valósághű „fogat” adhassunk át. Készítünk egy navigációs sablont, aminek a segítségével az implantátum pontosan oda kerül, ahová terveztük. A folyamat során minden részfolyamatnak néhány mikron pontossággal kell a tervnek megfelelően lezajlania.

Fogászati munkánk mindíg különös pontosságot igényel. Ez a folyamat mindezt felülmúlóan különös kihívás, nincs még egy ilyen precizitást igénylő feladat.

Milyen esetekben alkalmazható a fogimplantátum egyidejű koronával megoldás?

Fontos hangsúlyozni, hogy ez az eljárás egy fog pótlása esetén, egy implantátumra egy korona felhelyezésével alkalmazható. A rágófogak esetén ritkán alkalmazzuk, inkább a front és a kisörlő fogak régióiban van jelentősége az azonnal terhelhető implantációnak, elsősorban esztétikai okokból, amikor a páciens nem szeretne foghiánnyal lenni.

Fontos tudni, hogy a beavatkozást követő három hónapig nem szabad a pótolt fogon rágni, harapni. Ez alatt az idő alatt alakul ki a csont és az implantátum közötti merev kapcsolat. Ilyenkor a pótlás kizárólag esztétikai segítséget nyújt.

A fogimplantátumra egyidejű korona feltételei:

  • tökéletes csontozat
  • tökéletes szájhigiénia
  • ép szomszédos fogak
  • jó egészségi állapot


és még rengeteg tényező, ami a konzultáció alkalmával felmerül.

A fogimplantátumra egyidejű korona lépései:

  • CBCT készítése és fogszín megállapítása
  • A következő alkalommal egyszerre, egy ülésben, fájdalommentesen szájba kerül a kiválasztott implantátum, az egyedileg megformázott felépítmény, és a tökéletesen esztétikus ideiglenes korona.

A fogimplantátum az egyik legmodernebb és napjaink leginnovatívabb fogászati eljárása, amely a prémium gyártók fejlesztéseinek köszönhetően teljes mértékig biztonságos.

Miben különbözik az azonnali fogpótlásos implantáció a hagyományos implantációs eljárástól?

Mindkét esetben az implantációs fogpótlás egy precíz állapotfelméréssel kezdődik, melynek során aprólékosan megtervezzük az eljárást.

A második lépés maga a fogbeültetés, amikor egy gyors és rutinszerű beavatkozással a helyére kerül a műgyökér.

Az azonnali, egyidejű implantációs beavatkozás annyiban különbözik a hagyományostól, hogy nem szabad kézzel, hanem egy extrém precíz behelyezősablon segítségével kerül be az implantátum. Ebben az esetben alapvető, hogy néhány mikron pontosan oda kerüljön az implantátum, ahová terveztük, hiszen csak így illik rá a már előre elkészített fogpótlás, a korona. Ez esetben a páciens tökéletes esztétikus pótlással távozik. Az eljárás a második találkozással be is fejeződött.

Hagyományos implantációs eljárást követően egy általában 3-6 hónapig tartó gyógyulási időszak következik, ami például azoknál a pácienseknél feltétlenül szükséges, akiknek csontállománya nem tökéletes, vagy akiknél csontpótlásra volt szükség. Ilyenkor ugyanis időre van szükség, hogy a csont gyógyuljon, és hogy az implantátum becsontosodjon. A gyógyulási időszakot követően az implantátumot feltárjuk, ún. gyógyulási csavar kerül bele, és 8-10 nap múlva megkezdődhet a fogpótlás elkészítése, mely körülbelül egy hetet vesz igénybe. Lenyomatvétel után készül el a végleges pótlás, melyet néhány próba után beragasztunk vagy becsavarozunk.

Miért az implantáció a legjobb fogpótlás egy fog hiányára?

A fogászati implantátum elterjedése előtt a fogorvosok hídpótlást javasoltak annak, akinek egy fog pótlása volt a célja. Ez a módszer ma is hatékony lehet, amennyiben a hiánnyal szomszédos fogak nincsenek ép állapotban: például szuvasak, tömöttek vagy töröttek, hiszen az ilyen rágószerveket nyugodtan lecsiszolhatjuk.

Más a helyzet, ha ezek a szomszédos fogak épek, ekkor ugyanis nem szívesen áldozzuk fel az értékes foganyagot. Ilyen esetben a fogimplantátum sokkal jobb és kíméletesebb módszer, mivel szükségtelenné teszi az ép fogak lecsiszolását.

Esetbemutatás – egy fog pótlása azonnal

Válassza Ön is ezt az eljárást, és élvezze az életet büszke, erős mosollyal.

„Az a megnyugtató a szakrendelőben, hogy megoldást kínálnak, nem a problémát hajtogatják”

Csak egy kattintásra van problémája megoldásától

Pácienseink véleménye

Szabó Judit

Szabó Judit

Egy fog pótlása azonnal

Választhattam hogy egy hármas hidat építünk, de azt nem szerettem volna mert ép fogat is érintett volna. Akkor mondta Gyula az implantátum lehetőséget, a rendelőben részletesen megmutatta hogy mire számíthatok, elmesélt mindent. Nagyon tetszett hogy megcsinálták az implantátumot és utána már egyből fog is volt rajta.

Énekes Miklós

Énekes Miklós

Fogpótlás

Egy barátom adta meg és ajánlotta a doktor úr címét, és hála istennek hittem neki és eljöttem. Már az első kezelésnél éreztem a precizitást, tudást és törődést, minden pillanatban tudtam hogy mit csinál és miért. A régi félelmek átalakultak teljes bizalommá, és a végeredmény egy egészséges csodás fogsor volt és vele együtt a boldogság.

Csák Mónika

Csák Mónika

Implantáció

Mindig problémásak voltak a fogaim, az egyik fogam hosszában elrepedt és ki kellett húzni. Már állandó vendég vagyok, számomra a bizalom az első, és én a doktor úrban maximálisan megbízom. Alaposan megvizsgál és mindenről tájékoztat, úgy hogy egy civil is megérti milyen beavatkozások lehetségesek.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Az egészséges fogak 10 titka

Válaszoljon 10 kérdéses szájápolási tesztünkre, és megtudja, van-e még tennivalója, hogy fogai egészségét egy életen át megőrizze.