Implantáció

A fogimplantátum a jelen kor legjobb fogpótlása

A fogimplantáum egy kis művi gyökér szervezetbarát tiszta titánból, mely a fog eredeti, valódi gyökerét helyettesíti. Ezt fájdalommentesen ültetjük az állcsontba, mely összenő a csonttal. A művi gyökérre ezután koronát, hidat vagy protézist is tehetünk.

Ez az elveszített fogakat helyettesítő megoldás az, ami az igazi fogakhoz a legjobban hasonlít. Nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy az  egészséges szomszédos fogakat nem kell lecsiszolni. Az idejében visszaültetett implantátum hatására a környező csont megmarad, nem szívódik fel. Minden marad a természetes állapotában. Hiszen a legfőbb célunk az, hogy a saját fogállományt és a környezetét megtartsuk olyan hosszú ideig, ameddig csak lehetséges.

Az implantációs fogpótlás sokkal természetesebb érzetet ad, mint a többi fogászati lehetőség.  Röviden összegezve, a foghiányban szenvedő páciensnek az implantációs megoldás, jelentős életminőség javulást is jelent.

Az implantáció menete

Az első találkozás alkalmával tájékoztatást adunk általánosságban a lehetőségekről.

Amennyiben a felkínált lehetőség elnyeri tetszését, akkor ezt megtervezzük. Az implantációt minden esetben 3D CBCT alapján digitálisan tervezzük meg. A második konzultáción a megbeszélés alatt választjuk ki a felkínált megoldások közül a legmegfelelőbbet, melyet teljességében bemutatunk, és  konkrét kezelési tervet és árajánlatot kap. A kezelési terv egyes alkalmakra lebontva tartalmazza a kezelések lépéseit és azok költségeit is.

A hagyományos implantációs fogpótlás menete:

Implantáció 

Műtétileg behelyezzük az implantátumot a csontba, és a felette lévő ínyt összevarjuk. Ezután az egészet minimálisan 3 hónapig gyógyulni hagyjuk. Ezalatt az idő alatt a csont összenő a titán implantátummal. Ez idő alatt kívülről nem látszik semmi változás: a foga ugyanúgy hiányzik, mint eddig, de a hiány eltakarására különféle klipszeket tudunk készíteni.

Fejfeltárás, ínyformázás

3 hónap múlva, 3-4 miliméteres kis sebből gyógyulási csavart helyezünk az implantátumra, mely segítségével az ínyt íves alakúra formázzuk.

Fogpótlás

10 nap múlva lenyomatvétel után elkészítjük az implantátumra a fogpótlást (koronát, hidat), mely elkészítése az ínyformázás után általában egy hetet vesz igénybe.

Ha egy fog pótlására kíváncsi implantátumon, mindent elolvashat a legjobb fogpótlásról. 

Ha azonnal kész fogpótlást szeretne, egy fog hiányára, akkor itt tájékozódhat:

Ha implantátumokon csavarral rögzített hidat szeretne:

Ha fogatlan állcsontra szeretne fix fogpótlást, fast and fixed, all on 4, vagy négy implantátumon rögzített pótlást szeretne, olvassa el ezt az oldalunkat:

Ha alsó fogsort szeretne stabilizálni két implantátumon, arról itt olvashat:

Ha a fogakat, lágyrészeket és a hiányzó csontot is pótolni kell az esztétika létrehozásához, erre kíváló megoldás a stégprotézis.

Megnyugtató válaszok gyakori kérdésekre

Azért, mert nincs még egy olyan módszer, amivel egy fog pótlása ilyen stabilan, esztétikusan és tartósan megoldható lenne.

A fájdalommentes beavatkozással Ön olyan pótlást kaphat, ami átveszi az elveszített fog funkcióját,

  • akár élethosszig is kiszolgálhatja a tulajdonosát
  • nagyobb stabilitást és biztonságérzetet nyújt
  • javítja az életminőséget és a komfortérzetet

A fogimplantátum hosszú távra szól, kiváló esztétikai hatást és rendkívül jó komfortérzetet biztosít, és azzal tökéletesen helyreállítható a rágófunkció.

Az implantációs fogpótlás révén elkerülhető az épp fogak lecsiszolása, vagy a sokak számára öregséget jelentő kivehető pótlás viselése. Megelőzi a fogelvesztés után elkerülhetetlen csontvesztést, ami számos további kellemetlen és visszafordíthatatlan fogászati probléma okozója lehet.

Megkönnyíti a társas kapcsolatok fenntartását, azáltal, hogy emelt szintű komfort- és biztonságérzetet nyújt beszéd és rágás közben is.

A fogimplantátum az egyik legmodernebb és napjaink leginnovatívabb fogászati eljárása, amely a prémium gyártók fejlesztéseinek köszönhetően teljes mértékig biztonságos, hiszen a prémium implantátumok 98-99 százalékos sikerességi rátával rendelkeznek.

Implantáció előtt szükséges a csontállomány, az általános egészségi állapot és a szájhigiénia pontos felmérése, hogy a megfelelő megoldást kiválaszthassuk. Az implantációt minden esetben computer-tomográfiával (3D CBCT) tervezzük, hogy minden rizikót és komplikációt kizárhassunk, és az implantátum valóban egy életen át biztosíthassa a maximális kényelmet és komfortérzetet.

Ezen kívül speciális műtéti technikánknak köszönhetően az elvesztett csontállományt is fel tudjuk építeni vagy pótolni (PRF technika). A computeres kiértékelésnek és a pontosan kimért fúrósablonok segítségével biztos implantátumbehelyezést érhetünk el, még a kritikus csontállománnyal rendelkező területeken is.

Vannak páciensek, akik a foghiányukat azonnal, együlésben kívánják véglegesen megoldani. Ezen technikák együttes alkalmazásával ma már erre is képesek vagyunk. Egy lenyomat, egy 3D CBCt, és egy fogszín bírtokában már előre el tudunk készíteni mindent, úgy, hogy a kijelölt időben az implantátum, a felépítmény, és a korona is együttesen a helyére kerüljön. (Rögzített fog azonnal)

Használunk egy új eszközt a Penguint, mely pontos és objektív mérést nyújt az implantátum stabilitásáról megbízható támogatást nyújtva a terhelésről szóló döntés meghozatalakor.

Sok páciensnek igénye manapság, hogy teljes fogatlanság esetén egy nap alatt elkészüljön a fix fogpótlása, ideális esetben a hosszú gyógyulási idő nélkül, amit egyébként laza protézissel kéne átvészelni. Erre az esetre a válasz: Sky fast and fixed fogimpantátum – gyors és rögzített.

Dr. Makausz Gyula fogszakorvos és Dr. Halász Attila szájsebész közös munkájának eredménye az implantációs fogpótlás sikere.
Dr. Makausz Gyula fogszakorvos és Dr. Halász Attila szájsebész közös munkájának eredménye az implantációs fogpótlás sikere.

Ha több implantátumon csavarral rögzített hídpótlást szeretne, erre is van különleges megoldásunk.

„Az a megnyugtató a szakrendelőben, hogy megoldást kínálnak, nem a problémát hajtogatják”

Csak egy kattintásra van problémája megoldásától

Pácienseink véleménye

Szabó Judit

Szabó Judit

Egy fog pótlása azonnal

Választhattam hogy egy hármas hidat építünk, de azt nem szerettem volna mert ép fogat is érintett volna. Akkor mondta Gyula az implantátum lehetőséget, a rendelőben részletesen megmutatta hogy mire számíthatok, elmesélt mindent. Nagyon tetszett hogy megcsinálták az implantátumot és utána már egyből fog is volt rajta.

Énekes Miklós

Énekes Miklós

Fogpótlás

Egy barátom adta meg és ajánlotta a doktor úr címét, és hála istennek hittem neki és eljöttem. Már az első kezelésnél éreztem a precizitást, tudást és törődést, minden pillanatban tudtam hogy mit csinál és miért. A régi félelmek átalakultak teljes bizalommá, és a végeredmény egy egészséges csodás fogsor volt és vele együtt a boldogság.

Csák Mónika

Csák Mónika

Implantáció

Mindig problémásak voltak a fogaim, az egyik fogam hosszában elrepedt és ki kellett húzni. Már állandó vendég vagyok, számomra a bizalom az első, és én a doktor úrban maximálisan megbízom. Alaposan megvizsgál és mindenről tájékoztat, úgy hogy egy civil is megérti milyen beavatkozások lehetségesek.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Az egészséges fogak 10 titka

Válaszoljon 10 kérdéses szájápolási tesztünkre, és megtudja, van-e még tennivalója, hogy fogai egészségét egy életen át megőrizze.