Profilaxis program kismamáknak

Profilaxis program kismamáknak

Profilaxis program kismamáknak

 

Minden terhesség egy fog elvesztésével jár…

Ijesztgetik gyakran a kismamákat, hisz tény, hogy a kismamák különösen veszélyeztettek a fogászati megbetegedések tekintetében. Fogat persze nem kell elveszíteni egy várandósság alatt sem, sőt megfelelő szájápolással és odafigyeléssel a további rizikók is elkerülhetőek.

A várandósság elején a nyálkahártya megduzzad, vérbővé, sűrűn erezetté, érzékennyé válik. A kismama ilyenkor legtöbbször a foghús melletti részt nem mossa. Eközben megváltoznak az étkezési szokásai, kívánóssá válik, több szénhidrátot fogyaszt. A gyakori rosszullétek, hányások tovább erősítik a nem megfelelően mosott részeken lerakódott plakk savasságát.

Ezek a folyamatok együttesen létrehozzák a terhességi ínygyulladást, a megszokottnál jóval gyorsabban alakul ki fogszuvasodás. Ilyenkor egyszerre kell az ínygyulladás, fognyaki érzékenység, savas erózió hatása ellen tenni, mindezt a terápiában használható szerek korlátozott lehetőségével.

Fontos minderre megfelelő figyelmet fordítani, hiszen nem csupán a kismama fogainak egészsége a tét, hanem a magzatra is káros hatással lehet az anya szervezetében jelenlevő gyulladás. Kutatások igazolták, hogy az ínygyulladásban szenvedő kismamáknál négyszeresére nő a vetélés, a koraszülés és a kis súlyú újszülött világrahozatalának kockázata.

helyes szájápolással az egészséges fogakért

helyes szájápolással az egészséges fogakért

A hangsúly ez esetben is a helyes fogmosási technikán van, amit minél előbb el kell sajátítani, hogy az egész folyamat ne hatalmasodjon el. Ebben szeretnénk személyre szabott segítséget nyújtani a hozzánk forduló kismamáknak.

Lépjen be egyedülálló programunkba és tapasztalja meg a tökéletes szájhigiénia élményét!

Várjuk szeretettel!

 

Programunkról mondták:

  • Minden kismamának szívből ajánlom ezt a programot! –Dr. Spánik Gábor, szülész-nőgyógyász

  • Várandósság alatt sokkal fontosabb lesz az embernek az egészsége, ezért örülök, hogy részt vettem a tréningen és nem kell már a terhességi ínygyulladástól és annak rizikóitól tartanom. Arról nem is szólva, hogy ennek a tudásnak szülés után is hasznát veszem. A gyerekemnek meg tuti nem lesz egyetlen lyukas foga sem!! 🙂 –H. Enikő

  • Jó volt, megérte! Sok hasznos tanácsot kaptam, Ági szaktudása pedig lenyűgözött! Terhesség után is visszajövök!–K. Ági

Vissza a Profilaxis Program kezdő oldalára