Dr. Makausz blog

Tavaszi nagytakarítás a szájban

Lassan véget ér a tavasz, megvolt már az idei tavaszi nagytakarítás? Talán többen már megkönnyebbülve gondolnak vissza, a függönyök és az ablakok tisztítására, a könyvespolc portalanítására, a téli ruhák elrakására és a múlt évben feleslegesen felhalmozott dolgok lomtalanítására. De vajon a szájában is megtörtént már az idei tavaszi nagytakarítás?

Ebben a cikkben fogadjanak szeretettel néhány jótanácsot, hogy a szájáról se feledkezzen meg senki.

  1. Ellenőrizze a fürdőszobában a fogápolási eszközeit. Ha régi, kopott fogkefét talál, melynek sörtéi kifelé állnak, itt az ideje lecserélni. 3 havonta érdemes új fogkefét venni, hiszen a kopott sörtékkel nem tudja tisztán tartani a fogfelszíneket. Ha télen beteg volt, az még egy ok arra, hogy új fogkefét vegyen. A baktériumok és a vírusok a sörték között remekül megbújhatnak, hogy majd onnan egy újabb támadásba lendüljenek. Mindez természetesen az elektromos fogkefékre is vonatkozik.
  2. A régi fogkefét nem feltétlenül kell eldobni, mert ezek remek eszközök lehetnek még arra, hogy a háztartásban nehezen elérhető helyeket tisztogassunk vele a továbbiakban.
  3. Vásároljon szezonális termékeket! A friss termékek frissen a lejobbak. Finom saláták, zöldborsó, spárga, sóska, spenót közül válogathatunk. Ezek az ételek nem csak finomak és vitamindúsak, hanem még a fogaknak is egészségesek!
  4. Ellenőrizze a lejárati dátumokat. Ilyen dátumokat nem csak az élelmiszereken találhatunk, hanem a fürdőszobában tárolt szereken is. A szájvizeknek, öblítőknek is van lejárata. A lejárati dátum után a termékek íze, hatásossága megváltozhat.
  5. Gondoskodjon a fogápolást kiegészítő termékekről is. A fogközök tisztítására fogköztisztító kefe és a fogselyem használata ajánlott minden nap, lehetőleg este. Ezekről a termékekről se feledkezzen meg!
  6. A fogak professzionális tisztítása évente egy-két alkalommal jelentősen hozzájárul a szájüregi egészség fenntartásához. Ez ugyanis az egyetlen hatékony módja a fogszuvasodást és ínygyulladást okozó fogkő eltávolításának és ezáltal nagyban hozzájárul a fogak egészségének megőrzéséhez. Mielőbb jelentkezzen be rendelőnkbe szájhigiéniás kezelésre! Időpontot hétfőtől csütörtökig 14-20 óra között foglalhat a 0613493903-as telefonszámon.
  7. Végül még egy tipp, néhány páciensünknek feltűnt (főleg azoknak, akik szeretik a teát, kávét, vörösbort, esetleg dohányoznak) hogy fogaik nem olyan fehérek mint régen. Nekik a jelenleg elérhető legjobb fogfehérítési technológiával állunk rendelkezésre, hogy fogaik ismét régi fényükben (vagy még annál is fehérebben) ragyogjanak. Gyors, biztonságos és fájdalommentes fogfehérítésünk, mindössze egy órát vesz igénybe.

Jöjjön el hozzánk, és élje át legbiztonságosabb és legfejlettebb páciensközpontú kezeléseinket, melyek során nagy figyelmet fordítunk a problémák korai felfedezésére, hogy minél kevesebb idő- és pénz ráfordítást, valamint szenvedést okozzanak Önnek a fogai a jövőben.

És még valami: van annál jobb érzés, mint a tiszta száj érzése egy professzionális szájhigiéniás kezelés után?

Ezeket a cikkeket is olvassa el

Happy man brushing teeth

10 szájápolási tévhit

1. szájápolási tévhit: A rágózás helyettesíti a fogmosást Hamis! A rágózás semmi esetre sem helyettesíti a fogak fogkefével és fogköztisztítóval való ápolását. Sokkal inkább egy

TOVÁBB A CIKKRE!

A cikk szerzőjéről

Dr. Makausz Gyula

1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán.
1999-ben fog-és szájbetegségek szakvizsgát tettem.
2008-ban konzerváló fogászat és fogpótlástan szakvizsgát tettem.

Édesapám pályafutásomat, szemléletemet meghatározó példaképem. Sokat jelent szakmai téren, hogy mellette dolgozva sajátíthattam el a fogászat azon elméleti és főleg gyakorlati mesterfogásait, melyeket máshol nem tanítanak.

1997-től közösen működtetjük az édesapám által alapított magánrendelőnket, melyet ekkor úgy építettünk át, hogy a rendelő mindkettőnk munkáját nagyvonalúan szolgálja ki.

Fő törekvésem, hogy magas szintű, mindenre kiterjedő fogászati ellátást nyújtsunk, a teljesség igényével. Érdeklődési területem az esztétikai fogászat és a fogpótlások.

„Az a megnyugtató a szakrendelőben, hogy megoldást kínálnak, nem a problémát hajtogatják”

Csak egy kattintásra van problémája megoldásától

Pácienseink véleménye

Szabó Judit

Szabó Judit

Egy fog pótlása azonnal

Választhattam hogy egy hármas hidat építünk, de azt nem szerettem volna mert ép fogat is érintett volna. Akkor mondta Gyula az implantátum lehetőséget, a rendelőben részletesen megmutatta hogy mire számíthatok, elmesélt mindent. Nagyon tetszett hogy megcsinálták az implantátumot és utána már egyből fog is volt rajta.

Énekes Miklós

Énekes Miklós

Fogpótlás

Egy barátom adta meg és ajánlotta a doktor úr címét, és hála istennek hittem neki és eljöttem. Már az első kezelésnél éreztem a precizitást, tudást és törődést, minden pillanatban tudtam hogy mit csinál és miért. A régi félelmek átalakultak teljes bizalommá, és a végeredmény egy egészséges csodás fogsor volt és vele együtt a boldogság.

Csák Mónika

Csák Mónika

Implantáció

Mindig problémásak voltak a fogaim, az egyik fogam hosszában elrepedt és ki kellett húzni. Már állandó vendég vagyok, számomra a bizalom az első, és én a doktor úrban maximálisan megbízom. Alaposan megvizsgál és mindenről tájékoztat, úgy hogy egy civil is megérti milyen beavatkozások lehetségesek.

Blog feliratkozás

Nem szeretne lemaradni a következő bejegyzésről? Iratkozzon fel blog értesítő hírlevelünkre!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email