BioHPP – Biocompatible High Performance Polymer

A BioHPP egy nagyszerű bioanyag, melynek egyes tulajdonságai jobb értékeket mutatnak az eddig beváltakénál, így hamar forradalmasíthatja a fogászatot.

Természetessége, súlya, hővezetése, rugalmassága, simasága és testbe való biológiai beolvadásának köszönhetően elfelejti, hogy fogpótlást visel.

A páciensek csodálják

 • Természetes esztétikáját
 • Természetes rágóérzését
 • Természetes szájérzését

A BioHPP a fogászat legstabilabb nemfémes alapanyaga, egyedül éri el az optimális egyensúlyt:

 • Rugalmasság és merevség
 • Súly és törési szilárdság
 • Fiziológia és plakk-közömbösség között.

A BioHPP jellemzői, élettani előnyei

 • Generációs bioanyag, kémiai kapcsolat alakul ki a bioanyag, és a szövet között, ránő a foghús
 • Biokompatibilis, a BioHPP IIa osztályú gyógyászati termék, megfelel minden DIN normának, nem citotoxikus és biokompatibilis (DIN 10993-05, 10, 11, 03, 12)
 • Hipoallergén
 • Fémmentes, nincs ioncsere, nincsenek allergiák, nincs fémes íz, elektronikusan nem vezet
 • Sima, a BioHPP hivatalos polírozási protokollja szerint olyan felületi simaságot ér el, amely meghaladja egy sikeres leplezését. Ennek háttere a kötött szervetlen mikroszemcsék 0,5 mikronnál kisebb szemcsenagysága.
 • Plakk-ellenálló a csekély vízfelvétel megakadályozza a plakk lerakódását, ezáltal szagképződést és elszíneződést.
 • Íny-barát, A BioHPP magas biológiai akceptálása és integrálódási képessége hihetetlenül megkönnyíti a lágyszövet regenerációját.
 • Nem öregedik, nem színeződik el.
 • Sokk-elnyelő, az összecsattanó fogak által keltett rezgéseket csillapítja.
 • Nem koptatja a maradék fogakat
 • Elasztikus, mint az egészséges állcsont, nem merev.
 • Könnyű, négyszer könnyebb, mint a cirkónium.
 • Nem törik és torzióálló
 • Optimálisan leplezhető, olyan kötési értéket ér el, amelyek meghaladják a legjobb kerámia értékeket is.

Hogy mi a két legkiemelkedőbb tulajdonsága?

 1. Csillapítja a rágóerőket

Az egészséges fog gyökere és az őt körülvevő csont között vékony rés van. Ebben a résben apró, kicsi rostok, az úgynevezett Sharpey-rostok tartják össze a csontot és a fog gyökerét. A Sharpey-rostok egyidejűleg rögzítik a fogat és csillapítják az erőhatásokat. Amikor azt mondják a kisgyereknek, hogy „rágjál sokat, attól erősödik a fogad!”- akkor valójában ezek a rostok erősödnek.

Implantátumok és gyökérkezelt fogak esetén hiányoznak ezek a rostok, ezáltal hiányzik ez a csillapító hatás is, így a rágóerő-maximumok közvetlenül és teljes egészében átadódnak az állcsontokra. Ez mechanikailag kedvezőtlenül hat a csontra és az átellenes fogra is.

A BioHPP fogpótlás elasztikussága révén jelentősen csillapítja a rágómozgás által keltett erőket.

Az erőhatások maximumát jelentősen csökkentik a BioHPP felépítmények, az implantátum és csont merev kapcsolata között egy rugalmas átvezetést biztosít, így részben átveszi a hiányzó Sharpey- rostok hatását. Különösen fontos ez azonnali ellátásnál, hogy a megfelelő csont-intgráció bekövetkezhessen. A csillapító hatás kellemes a páciens számára, egészséges, és meghosszabbítja a fogpótlás élettartamát.

 1. A BioHPP -re ránő a foghús

Ez azért különösen fontos, mert a hagyományos (általában titán) implantátum fejeket a foghús csak szorosan körülöleli, és nem nő össze vele, ebben a résben a kórokozók egészen a csontig juthatnak, és ott fertőzést okozva, akár az implantátum kilökődését okozhatják.

A BioHPP anyaggal azonban összenő a foghús, ezáltal lezárja az utat a baktériumok elől.

Ezen nagyszerű „gingiva-barát” tulajdonságát az alábbi esettanulmány mutatja be:

A milánói egyetemen végzett kísérletben ugyanabba a szájba egymás mellé két implantátumot ültettek be, egyikbe BioHPP gyógyulási csavart helyeztek, a másikba hagyományos titán csavart.

A néhány hét múlva, a gyógyulási csavarok eltávolítása után jól látható, hogy a BioHPP fejnél jóval nagyobb hámsérülés van, ugyanis az már összenőtt a foghússal, amit le kellett róla választani (tépni). A hagyományos csavar eltávolítása után nincs fizikai kapcsolatnak nyoma, a foghús csupán körbeölelte a titánfejet.

A klinikai esetek elemzései bizonyítják, hogy a BioHPP megbízható alternatívája a titán felépítményeknek különösen az azonnali terheléses szituációkban. Ráadásul a lágyszövet gyógyulása jobb eredményeket mutat.

Mi a BioHPP?

Biocompatible High Performance Polymer

Már több mint 35 éve alkalmazzák a PEEK-et a humán gyógyászatban implantátum alapanyagként (ujjprotézisek, porckorongok, csípőprotézisek). Előnye a kiemelten biokompatibilis anyagtulajdonságok sora, melyek lehetővé teszik a csonttal való fúziót.Ráadásul mechanikai anyagtulajdonságai nagyon hasonlóak a csontéhoz.

A PEEK-től a BioHPP-ig

A tiszta PEEK mechanikai értékei önmagukban nem tudnak megfelelni a szájüregi keményebb kívánalmaknak és széles felhasználási területének. A bázis anyagot nemesíteni kellett.

A BioHPP egy részkristályos, termoplasztikus, magas hőmérsékletnek ellenálló nagy teljesítményű műanyag a PEEK (poliéter-éterketon) bázisán, szervetlen kötött mikrorészecskékkel töltve, elyek átmérője kisebb 0,5 mikronnál.

Így a fiziológiai rugalmasság megmaradt, ami a kerámia kiegészítéssel tökéletes szilárdsággal és kiemelkedő polírozhatósággal párosul.

A siker lépcsői

 • Több mint 35 éve alkalmazzák a nagyteljesítményű polimert, a PEEK-et a humán gyógyászatban
 • Több mint 10 éves tapasztalat protetikai ellátásokban
 • Több mint 1800 laboratórium dolgozik ezzel az anyaggal
 • Több mint 30 egyetemi és klinikai tanulmány jelent meg róla

BioHPP fogpótlás tisztítása

A páciens legjobban egy puha vagy középkemény fogkefével tudja naponta tisztítani a fogpótlást. Forgó elektromos fogkefék használata ajánlott, de ultrahangosaké nem, mert hátrányosan változtatják meg a felszínt.

„Az a megnyugtató a szakrendelőben, hogy megoldást kínálnak, nem a problémát hajtogatják”

Csak egy kattintásra van problémája megoldásától

Pácienseink véleménye

Szabó Judit

Szabó Judit

Egy fog pótlása azonnal

Választhattam hogy egy hármas hidat építünk, de azt nem szerettem volna mert ép fogat is érintett volna. Akkor mondta Gyula az implantátum lehetőséget, a rendelőben részletesen megmutatta hogy mire számíthatok, elmesélt mindent. Nagyon tetszett hogy megcsinálták az implantátumot és utána már egyből fog is volt rajta.

Énekes Miklós

Énekes Miklós

Fogpótlás

Egy barátom adta meg és ajánlotta a doktor úr címét, és hála istennek hittem neki és eljöttem. Már az első kezelésnél éreztem a precizitást, tudást és törődést, minden pillanatban tudtam hogy mit csinál és miért. A régi félelmek átalakultak teljes bizalommá, és a végeredmény egy egészséges csodás fogsor volt és vele együtt a boldogság.

Csák Mónika

Csák Mónika

Implantáció

Mindig problémásak voltak a fogaim, az egyik fogam hosszában elrepedt és ki kellett húzni. Már állandó vendég vagyok, számomra a bizalom az első, és én a doktor úrban maximálisan megbízom. Alaposan megvizsgál és mindenről tájékoztat, úgy hogy egy civil is megérti milyen beavatkozások lehetségesek.

Az egészséges fogak 10 titka

Válaszoljon 10 kérdéses szájápolási tesztünkre, és megtudja, van-e még tennivalója, hogy fogai egészségét egy életen át megőrizze.