Profilaxis program gyermekek

Igazi, életre szóló ajándék!

fogmosás gyermekeknek

fogmosás tréning gyermekeknek

Profilaxis programunk egy olyan speciális személyre és korosztályra szabott megelőző program, melynek keretében – a gyermekfogászati ellátás kiegészítéseként – a gyermekek megtanulják a helyes szájápolást, fogmosást, fogköz-tisztítást.

Megmutatjuk, hogyan ápolják fogaikat, melyek azok a termékek melyeket érdemes használniuk, és felvilágosítjuk őket mindarról, amit ők tehetnek annak érdekében, hogy egy életen át megőrizzék fogaikat, és azok egészségét.

Szülői feladatok

Fontos tudnivaló, hogy a kisgyermekeknél a programban a szülő aktív jelenlétére van szükség, ilyenkor a gyermekek érdeklődését igyekszünk felkelteni, a mosási technikát a szülőnek kell jól elsajátítani.

Ha a gyermek gondolatisága, ügyessége eljut odáig, hogy írni tudjon, akkor alkalmassá válik arra, hogy a helyes fogmosást önállóan végezze, ilyenkor a szülőket a mosás ellenőrzésére, a gyermekek motiválására ösztönözzük.

Kamaszoknál leginkább a megszokott, elnagyolt mozdulatsor kijavításán kell munkálkodnunk, ezt jobb mielőbb megtenni, hogy ne rögzüljön a rossz mozdulatsor.

egészséges gyerekfogak

profilaxis gyerekeknek

A program időbeosztása

Mindhárom korcsoportnak az első alkalommal többféle technikát, eszközt mutatunk be, megtanítjuk a helyes fogmosást, fogköztisztítást, beszélünk a helyes táplálkozásról, személyre szabott tanácsokat adunk étel és italfogyasztással kapcsolatosan. A gyermeket meglepjük egy szájápolási ajándékcsomaggal is.

Ezt követően 2-4 hét múlva visszavárjuk a gyermeket egy második alkalomra, ahol plakk-festéssel ellenőrizzük, jól mossa-e a fogát, az esetleges hibákra felhívjuk figyelmét.

Ezek után rendszeresen 6-12 havonta a gyermeket visszavárjuk egy fogászati és szájhigiéniás kontrollra, amikor szükség esetén a lerakódott lepedék eltávolítása után ismét átismételjük a helyes fogápolás szabályait, és ellenőrizzük a fogak állapotát. A kezelést dentál-higiénikus szakember végzi.

Ha a gyermek rendszeresen és jól mossa a fogát, a fogszuvasodás, ínygyulladás nem támadja meg!

Vissza a Profilaxis Program kezdő oldalára