Korona és híd készítésekor

A koronák és a hidak elkészítéséhez általában három vagy négy alkalom szükséges. Az első vizit során készítjük elő a fogakat és lenyomatokat veszünk. A lecsiszolt fog érzékeny főleg hidegre és kiszáradásra, esetleg fájhat is.

A csiszolt fog körüli foghús sérül a csiszolás során, ez a vonalszerű seb is érzékeny, bizonyos ételek, italok csíphetik pl. szájvizek, alkohol. A kellemetlenségek csillapítása érdekében, öblítse ki szájmeleg vízzel a száját. Ez oldja a feltapadt lerakódást és enyhíti a hideg-érzetet.

Ha lehetséges, ideiglenes koronát és hidat készítünk, hogy ezzel is védjük a fogakat, amíg elkészül a végleges munka. Hogy az ideiglenes fogpótlás a helyén maradjon, kerülje a ragacsos (rágók) és a kemény ételek fogyasztását, amennyiben lehetséges, inkább a másik oldalon rágjon.

Előfordulhat, hogy az ideiglenes korona vagy híd lemozdul vagy leesik. Ilyen esetben óvatosan próbálja meg visszahelyezni. Ha nem sikerül, vagy eltörött, akkor hozza magával, hogy visszaragaszthassuk. Nagyon fontos, hogy az ideiglenes korona a helyén maradjon, mivel ez védi az előkészített fogat. Fontos, hogy normálisan mossa a fogát, de a fogselymezéssel óvatosan, az ideiglenes hídon ne húzza át a fogselymet, nehogy kimozduljon.

Amikor a fogat elzsibbasztjuk, a nyelv, az ajkak, a szájpadlás, a garat is zsibbadt. Kérjük ne egyen, ne igyon, ameddig a zsibbadás teljesen el nem múlik.

A végleges beragasztás után a fogak körül mindenhonnan lepucoljuk a fölösleges ragasztót. Néha előfordul, hogy egy-egy ragasztódarab elkerüli a figyelmünket, mely néhány nap után érezhetővé válik. Kemény, éles szélű, elálló anyag. Próbálja meg lemosni vagy lekaparni, ha nem sikerül keressen fel bennünket. A ragasztás után 3-4 óráig ne rágjon.

Normális, ha a kezelés után hőre vagy nyomásra érzékenységet érez. Ez az érzékenység, miután felhelyezésre került a végleges korona vagy híd, pár nap alatt elmúlik. Ha szükséges, enyhe fájdalomcsillapítót lehet használni. Ami fejfájásra már használt, az erre is megfelelő, használata az utasítás szerint. Amennyiben tartós fájdalma, esetleg egyéb kérdése vagy problémája van, hívja rendelőnket.

„Az a megnyugtató a szakrendelőben, hogy megoldást kínálnak, nem a problémát hajtogatják”

Csak egy kattintásra van problémája megoldásától

Pácienseink véleménye

Szabó Judit

Szabó Judit

Egy fog pótlása azonnal

Választhattam hogy egy hármas hidat építünk, de azt nem szerettem volna mert ép fogat is érintett volna. Akkor mondta Gyula az implantátum lehetőséget, a rendelőben részletesen megmutatta hogy mire számíthatok, elmesélt mindent. Nagyon tetszett hogy megcsinálták az implantátumot és utána már egyből fog is volt rajta.

Énekes Miklós

Énekes Miklós

Fogpótlás

Egy barátom adta meg és ajánlotta a doktor úr címét, és hála istennek hittem neki és eljöttem. Már az első kezelésnél éreztem a precizitást, tudást és törődést, minden pillanatban tudtam hogy mit csinál és miért. A régi félelmek átalakultak teljes bizalommá, és a végeredmény egy egészséges csodás fogsor volt és vele együtt a boldogság.

Csák Mónika

Csák Mónika

Implantáció

Mindig problémásak voltak a fogaim, az egyik fogam hosszában elrepedt és ki kellett húzni. Már állandó vendég vagyok, számomra a bizalom az első, és én a doktor úrban maximálisan megbízom. Alaposan megvizsgál és mindenről tájékoztat, úgy hogy egy civil is megérti milyen beavatkozások lehetségesek.

Az egészséges fogak 10 titka

Válaszoljon 10 kérdéses szájápolási tesztünkre, és megtudja, van-e még tennivalója, hogy fogai egészségét egy életen át megőrizze.